Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesine göre Tokat Yağmurlu köyü merkezli bir deprem yaşandı. Yüzyılın felaketi ardından paniğe kapılan halk az önce Tokat'ta deprem mi oldu, merkez üssü neresi, şiddeti kaç sorularına yanıt arandı.

13 Mart 2023 Pazartesi saat 08:04'te Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Yağmurlu köyünde meydana gelen deprem 3.5 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli depremi yerin 5 km altında kaydetti. 10 dakika sonra Niksar Yeşilkaya da 3 şiddetinde sallandı. 

BAŞKANLARDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

            Tokat’ta yaşanan depremin ardından Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan sosyal mecra hesabından bir paylaşımda bulundu ve geçmiş olsun diye yazdı. Başkan Özcan’ın mesajı “Geçmiş Olsun Niksar’ım” ifadesiyle başladı ve “Merkez üssü Yağmurlu Köyü ve Yeşilkaya Köyü olan 3,5 ve 3,0 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Rabbim beterinden esirgesin.” diye yazdı.

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu geçmiş olsun mesajı yayınladı ve “rabbim milletimizi, ülkemizi her türlü afettin muhafaza eylesin” diye yazdı.

            MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek’in geçmiş olsun mesajı da “depremdehttps://www.hursozgazetesi.com/haber/tokat-ta-3-5-ve-3-buyuklugunde-art-arda-2deprem-46987.htmln etkilenen tüm hepmşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” şeklinde oldu.