Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, ilimizde yeni açılan Erken Müdahale Akademisi’ne ziyarette bulunarak hayırlı olsun dileklerini iletti.

İl Müdürü Mahmut Özdemir, 0-78 ay dönemindeki gelişimsel yetersizliği, down sendromu gibi teşhisler konulan çocuklara hizmet verilen kuruluşu gezdi.

Özdemir’e eşlik eden kuruluş sahibi Suna Aslan Köten bu kuruluşun yeni bir hizmet modeli ile çalışmalarını yapacağını ve Türkiye’de ilk kez Tokat’ta böyle bir modelin uygulandığını ifade etti.

Köten, Tokat Erken Müdahale Akademisi Prof. Dr. İbrahim Halil Diken koordinatörlüğünde Türkiye'de 0-78 ay dönemindeki gelişimsel geriliği/ yetersizliği, down sendromu, otizmi, zihinsel geriliği, bedensel engeli, pediatrik nörolojik bozuklukları, dil konuşma bozuklukları olan ve risk altındaki çocuklara bireysel ve grup eğitimi sunan oyun temelli doğal öğretim modeliyle ilerleyen; aile merkezli, bilimsel, evrensel, disiplinler arası, bilgi iletişim teknolojileri tabanlı hizmet veren bir merkez olduğunu söyledi.

Birlikte eğitim sınıflarını gezen İl Müdürü Özdemir, çocuklara hayırlı hizmetler yapılması temennisinde bulunmasının ardından ziyaretini tamamladı.