Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salon’unda 4 gün sürecek olan şampiyonaya 28 ilden 210 erkek, 140 kadın sporcu olmak üzere toplam 350 sporcu katılım sağladı. "Sadık Dirim" Türkiye Gençler ve U-23 Ferdi Halter Şampiyonası açılış seremonisine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, İl Defterdarı Aliaddin Karpınar, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi Selim Ölcer, Kurum Amirleri, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, Tokat Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Aktürk, Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, Şube Müdürleri, idareci, antrenör, sporcular ve halkımızın yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi Tokat yöresi oyunlarımızı sergilerken, Tokat Belediye Bandosu da müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu konuşma gerçekleştirdi.

HAŞİM EGER:

“BİZ İSTİYORUZ Kİ BU TÜR FAALİYETLERİN TOKAT İLİNDE ARTARAK DEVAM ETMESİ”

İlimiz ve Ülkemiz halter sporuna sayısız isimler kazandıran Sadık Dirim’e rahmet dileyerek başlayan İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eger, “İlimizi özellikle ulusal branşta spor merkezi haline getirmek için çeşitli Federasyon Başkanlarımızla iletişim halindeyiz. Bugün 25’inde başlayıp 29’unda bitecek olan Sadık Dirim Türkiye Ferdi Gençler ve U23 Halter Şampiyonasını ilimizde yapalım dediğimizde bizleri kırmayan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü’ye teşekkür ederiz. Yine başta Sayın Valim olmak üzere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’na ve iyi bir ev sahipliği için her türlü fedakârlıkta bulunan spor çalışanlarımıza ve belediyemiz çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada 25’inde başlayıp 29’unda bitecek olan Sadık Dirim Türkiye Ferdi Gençler ve U23 Halter Şampiyonasını yaklaşık 350 Bay-Bayan Halter sporcusuna, 150 civarında da idareci, antrenör ve hakemlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Tokat’ımızın gerçek bir misafirperverliğini tüm çalışanlarımızla birlikte gösterme gayreti içerisindeyiz. İlimize Türkiye’nin çok değerli şehirlerinden gelen sporcu kardeşlerimizin bu şampiyonayı kazasız ve belasız sakatsız yaşamadan idareci ve antrenör nezaretinde ilimize sağlıklı bir şekilde teşvik ettikleri gibi şampiyonanın sonunda da hak edenlerin kazanarak en sağlıklı bir şekilde hem illerine hem de ailelerine kavuşmaları en büyük temenni ve dileğimiz. Biz istiyoruz ki bu tür faaliyetlerin Tokat ilinde artarak devam etmesi. Önümüzde ki hafta 16 Voleybol takımının katılımıyla Türkiye Yar Final müsabakalarını yapacağız. Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ulusal faaliyetlerimizle geçecek organizasyon serilerle devam edecektir. Sadık Dirim Türkiye Ferdi Gençler ve U23 Halter Şampiyonasına katılan sporcularımıza, antrenörlerimiz ve idarecilerimize başarılar diliyorum. Bu vesileyle yaptığımız bu tür organizasyonları hem ilimizde hem de Ulusala taşıyan emekçi basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” dedi.

TALAT ÜNLÜ:

“BUNDAN SONRA Kİ ORGANİZASYONLARDA DAHA GÜZELİNİ DAHA İYİSİNİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Tokat’ta 2023 yılının ilk organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “Türk Halterine sayısız Milli sporcu yetiştiren, Dünya Şampiyonları kazandıran ve Avrupa Şampiyonları kazandıran ve aramızda bulunan Avrupa Şampiyonu Bünyamin Sezer, Dünya Şampiyonu Mete Binay aramızda. Bu sporcular gibi ülkemize kazandırdı. Bizleri mutlu eden burada hem seyirci hem de sporcuların katılımın yüksek olması. Buda haltere olan ilgiyi, güzelliği ve bizlere vermiş olduğu çok farklı. Şunu da belirtmek istiyorum ki, insanlar soğuk kış günü evlerine girdiğinde evinin sıcaklığını hisseder, Tokat’a geldiğimiz ilk günden itibaren o sıcaklığı gördük. Tokat halkı kendi evinde misafir eder gibi yuvamızda ki sıcaklığı hissettirdiler. Böylesine özel organizasyonları gerçekleştirirken özellikle bir kentin valisi, belediye başkanı il müdürü ve şehrin yönetenlerin katkısı vardır. Bu müsabakayı burada organizasyon ederken Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız çok çok teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda bizlere katkı sağlayıp yalnız bırakmadığı ve Türk sporuna böyle bir katkı sağladığı için kendilerine candan teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ki organizasyonlarda daha güzelini daha iyisini hep birlikte başaracağız.” diye konuştu.

EYÜP EROĞLU:

“ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA TOKAT’IMIZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Tokat için çok anlamlı bir gün olduğunu belirten Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Yine önemli bir organizasyona Tokat’ımız ev sahipliği yapıyor. Türkiye’mizdeki U-23 alanında geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonları ağırlıyoruz. Dünden itibaren başlayan, Pazar gününe kadar devam edecek olan bu güzel şampiyona başta Türk sporu ve Türk Halter Federasyonuna ve Tokat’ımıza hayırlar ve güzellikler getirmesini Rabbimden temenni ediyorum.”

“TOKAT'TA ÖNEMLİ SPORCULARI YETİŞTİRECEĞİZ”

“Tokat’ımıza sporu seven bir şehir diyoruz. Bugün sadece halterde değil güreşte, karatede, tekvandoda atletizmde birçok alanda şampiyonlar çıkarmış bir şehirdir Tokat. Özellikle son bir yılda baktığımızda, yine geçtiğimiz yıl nisan ayında ilk burada bir şampiyonayla Türkiye'mizin Güreş U21 şampiyonasını yaptık. Hemen ardından Geleneksel Okçulukla ilgili yine ülkemizin değişik şehirlerinden gelen sporcularımızı burada ağırlayıp Tokat'ta geleneksel okçuluğa da önemli bir ev sahipliği yapmıştık.  Hemen sonrasında yine okçuluk şampiyonasını burada yapmış ve devamında da sizlerin de gördüğü gibi şimdi de böyle Türkiye'deki önemli sporcuları halterci kardeşlerimizi burada misafir ediyoruz. Tabii ki bu devam edecek. Tokat sporun merkezi olma adına sporun başkenti olma adına böyle önemli organizasyonları ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Altyapısını tamamlamış artık bu anlamda çok fazla eksiği olmayan ve salonlarıyla spor alanlarıyla, gençlerimize önemli fırsatlar sağlayan bir şehir olduğumuzu ve gelecek dönemde belki birçok spor alanında önemli başarılara imza atacak. Şimdiden görüyor ve gözlemliyorum ki, burada yine Mete Binay’lar yine Bünyamin Sezer’ler daha birçok ismini sayamadığımız çok önemli haltercilerimizi hem Tokat yetiştirecek hem de Türkiye'miz yetiştirecektir.  Şu anda içinde bulunduğumuz salona ismini veren Hüseyin Akbaş gibi Ali Yücel’ler gibi daha sayacağımız bir sürü güreş şampiyonlarını da yine bu şehir çıkaracaktır. Tabii sadece güreşte ve halterde değil birçok alanlarda da bizler Tokat'ta önemli sporcuları yetiştireceğiz ve bizler de her zaman her daim hem sporun hem de sporcunun yanında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi burada özellikle ifade etmek istiyorum. Bu güzel halter şampiyonasına ismini veren Sadık Dirim büyüğümüzü de anmadan geçemeyeceğim, kendisi Tokat Niksarlı bir hem şehrimizdir. Çok önemli sporcular yetiştirmiştir ahlakıyla yine duruşuyla hep dinlediğimiz kadarıyla Sadık Dirim, Türkiye halter tarihinde markadır. bu organizasyonda bir vefadır örneğidir, ben değerli Federasyon Başkanıma bundan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

NUMAN HATİPOĞLU:

“SPORTMENLİK DOLU CENTİLMENLİK DOLU BİR YARIŞMA GEÇİRİRSİNİZ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise, “Umarım burada güzel zamanlar geçirip rekabet dolu sportmenlik dolu centilmenlik dolu bir yarışma geçirirsiniz. Aynı zamanda keyifli zamanda geçirmenizi diliyorum. Biz sporu, sanatı özellikle eğitimi en üst seviyeye çıkartmak için elimizden geleni yapmaya bundan sonra da gayret edeceğiz. o anlamda Valiliğimiz, Belediyemize teşekkür ediyor ve spor müdürlüğümüzün tüm imkanlarıyla sizlerin hizmetinde, sizlerin yanında olacaktır.  Tekrar bu güzel yarışmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyor halter federasyonuna temsilcilerine sporcularına Hoş geldiniz diyor Sefalar getirdiniz.” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının devamında Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü Şampiyonaya verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, Tokat Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Aktürk, Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, İlimizin yetiştirdiği Şampiyonlarımız Mete Binay, Bünyamin Sezer ve Şampiyonaya ismi verilen Sadık Dirim’in ailesine plaket takdim edildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, İl Defterdarı Aliaddin Karpınar tarafından sıkletlerinde dereceye giren sporculara madalyalarını takdim ettiler.