(Haber: Arzu Kaymak)

 

Tokat İli 2023 Yılı 1. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı 26.01.2023 tarihinde Tokat Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konu ilgili Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1946 yılında kurulan Türkiye İş Kurumu’nun temel görevi istihdamı korumak, istihdamın artmasını sağlamak ve işsizlik oranı azaltmak için faaliyetler gerçekleştirmektir. Bu görev bilinci ile İŞKUR; Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Genel Müdürlük ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olmak üzere 4 organ ile hizmet vermektedir. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek; mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlar ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularının verimliliğini artırmak ve kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla, her üç ayda ilin mülki amiri başkalığında toplanmaktadır.

Tokat İli 2023 Yılı 1. Olağan İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı da bu amaç doğrultusunda 26.01.2023 tarihinde Tokat Vali Yardımcımız Osman SARIbaşkanlığında, İl Müdürümüz Bekir FINDIK, İl Müdür Yardımcımız Yasin YAMAN ve Kurul üyelerinin katılımı ile Tokat Valiliği Toplantı Salonunda saat:10:00 da gerçekleştirilmiştir.

2023 Yılı 1. Olağan İİMEK toplantısı kapsamında İl Müdürlüğümüzün 2022 yılı faaliyetleri değerlendirilmiş ve Denetleme Kurulu Denetim Raporlarının ibrası gerçekleştirilmiş; 2023 yılı Eğitim Planı görüşülmüş ve onaylanmış; Yürütme Kuruluna üye verecek Kurumlar belirlenmiş, Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız tarafından İl Müdürlüğümüze sunulan projeler görüşülmüştür. Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ilimiz Merkez Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mevcut olan “Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı” Öğretim Programına “Asansör Sistemleri Dalı” açılması talebi, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı İlimiz Erbaa Seyrantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde "Tarım Alanı" "Tarım Dalı" Öğretim Programının açılması talebi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı İlimiz Turhal Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde "Görme Yetersizliği" olan çocuklara "El Sanatları Alanı", "Dekoratif El Sanatları Dalı" Öğretim Programının açılması talebi görüşülmüştür.

Bu vesile ile 2023 Yılı 1. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında alınan kararların ilimiz için hayırlı olmasını diler, Kurul üyelerimize toplantıya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.”