Programın açılışında Mesleki Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vahap Gül konuşma yaptı.
Gül konuşmasında; “Mesleki Beceriler Haftasının resmi ortağı ve eğitimden sorumlu yerel otoritesi olarak bizler için bu çalışmaların kaynağı ve geliştiricisi olan meslek liseleri ayrı bir önem taşımaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim, Türkiye'de vasıflı eleman yetiştirmede en büyük rolü oynamaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitimi alan öğrenciler, mesleki becerilerini geliştirerek işletmelerin teknik ve kalifiye eleman desteğini sağlamaktalar.
Geleceğin is gücünde söz sahibi olacak gençlerimize, mesleki ve teknik eğitim hakkında bilgi vermek, onları ekonominin güçlü ayağı meslek liselerine yönlendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla ilimizde bulunan Mesleki ve Teknik eğitim veren liselerimizin gelişme sistemlerini, ürettikleri ürünlerini öğrencilerimize ve velilerimize tanıtmak amacıyla etkinliğimizi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmalarla daha çevreci, daha bilgili, vizyon sahibi, sok yönlü düşünebilen ve dünya ekonomisinde söz sahibi olan bireyler yetiştirmek gayesi taşımaktayız.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gençlerimizin Mimar Sinan'ın yüzyıllar sonrasına taşıdığı iş disiplinini, Mevlana'nın hoşgörüsünü, Yunus Emre’nin insan sevgisini ve atalarımızdan gelen yüksek irfan, adalet ve cesareti gösteren, çevre bilinci yüksek, doğayı ve on ait her şeyi koruyan geliştiren bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu politikalar çerçevesinde dünyaya örnek, evrensel katkı sunan çalışmaların sahibi olmayı amaçlamaktayız.
Bugün bizlere çalışmalarıyla emek veren, katkı sağlayan, sürekli üreten kıymetli idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileri izlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve idareciler meslek liselerinin açtığı tanıtım stantlarını ziyaret ederek okullar hakkında bilgi aldı.
Öğrenciler ve vatandaşlar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan stantları ziyaret etti.
Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer