Kuzularını sahiplendirirken duygusal anlar yaşadığını ancak ahır hayvanı oldukları için başka türlüsünün doğalarına ayrkırı olduğunu ifade eden İpek, "Ayrılırken zor oluyor. Her birini verdiğimde kesinlikle bir ağlama oluyor. Ama yapacak bir şey yok, sonuçta ahır hayvanı ahıra gidecek. Ancak kesme veya kurbanlık gibi bir amaçla beslenmiyorlar, böyle bir şeye kıyılmaz. Büyüdüklerinde onları başka bir yere veriyorum. Yani benden ayrılıyorlar, ancak gelecek sene yine oluyor. Örneğin, annesi ölmüş birinin yanında annelik yapıyorum, büyütüyorum." şeklinde konuştu.

 "KESMEK İÇİN BESLEMİYORUM"

Her insanın farklı farklı türdeki hayvanlara karşı ilgi duyduğunun altını çizen İpek, "11 senedir sürekli böyle bir şey yapıyorum. Ya annesi ölmüş oluyorlar ya da ikiz eşi oluyorlar. Herkesin içinde bir aslan yatar. Kiminin kedisi, kiminin köpeği, benim de böyle kuzu sevgisi var, büyüyene kadar ilgileniyorum. Tabii ki sonuçta ahır hayvanı, belli bir yaşa ve boyuta geldiklerinde gönderiyorum.

Kuzumun adı Rüzgar, henüz 28 günlük. Aldığımda sadece iki günlüktü. Gittiğim her yere kesinlikle benimle geliyor, beni bırakmıyor. Bakımı gerçekten zor, her iki günde bir mutlaka banyosunu yapmam gerekiyor. Ve sonuçta ahır hayvanı olduğu için bezliyorum. Her gün altını mutlaka temizliyorum. Ayrılırken zor oluyor. Her birini verdiğimde mutlaka ağlıyorum. Ama yapacak bir şey yok, sonuçta ahır hayvanı ahıra gidecek. Ancak böyle bazen önümü kesiyorlar, kesmek için mi besliyorsun gibi şeyler soruyorlar. Hayır, böyle bir amaçla beslemiyorum, mümkün değil. Büyüdüklerinde onları başka bir yere veriyorum. Yani benden ayrılıyorlar, ama gelecek sene yine aynı durum oluyor.

Örneğin, annesi ölmüş olanın yanında annelik yapıyorum, büyütüyorum. Aldığımda durumu çok kötüydü. Hemen veterinerin yanına götürdüm. Veteriner, tüm tıbbi bakımlarını yapıyor. Ateşi varsa, enfeksiyon kapmışsa kesinlikle tedavi ediliyor. Veterinerin kontrolünde büyüyorlar. Bir evladınız gibi oluyor. Şu anda ikinci katta oturuyorum, apartmanda yaşıyorum fakat komşularımla bir sıkıntım yok. Onlar da kuzularımı çok seviyor." dedi.

Haber-Foto: Mustafa Işık