Komşu ilimiz Sivas’ın Yıldız Beldesi sınırlarında yer alan 2 bin 552 metre yüksekliğe sahip YILDIZ DAĞI birçok türküye, şiire ilham kaynağı olmakta. Hal böyle olunca şair ve yazarların buluşmasına da vesile oluyor. Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği (TOŞAYAD) Başkanı, araştırmacı yazar Hasan Akar, aslen Yıldız doğumlu olmasından da hareketle Yıldız Dağı’nın tarihini, güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için araştırmalarda bulunmaktaydı. Hasan Akar’ın çalışmaları ve yönlendirmesi, gayretlendirmesi ile Yıldız doğumlu hemşehrisi Mustafa Akkaya, Yıldız Dağı’nı konu alan ilk kültür yayını olarak “Türkülerle, Şiirlerle Yıldız Dağı” kitabını yayınladı. Mustafa Akkaya’nın kitabı çıkınca, Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, hem beldenin hem de Yıldız Dağı’nın tanıtımı için şair ve yazarları beldeye davet ederek 04 Eylül 2021 günü Yıldız Beldesi’nde “YILDIZ DAĞI HALK AŞIKLARI VE ŞAİRLERİ KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ” tertip etmişti.

ŞİMDİ TOKAT’TA ŞÖLEN GÜNÜ

            İlki 04 Eylül 2021 tarihinde Yıldız Beldesi’nde tertip edilen şölenin ikincisi 28 Nisan Cuma günü (bugün) Tokat’ta gerçekleşecek. Yıldız Belediyesi-Tokat Yıldız Beldeliler Derneği Yıldız Dağı 2. Halk Âşıkları Ve Şairleri Kültür Sanat Şöleni için Tokat’ta bir araya gelinecek.

            Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar, Tokat’ta bugün gerçekleşecek programın akışını duyurdu ve herkesi davet etti.

KONUŞMALAR:

-Mustafa GÜLLER-Tokat Yıldız Beldeliler Derneği Başk.

-Mustafa ÖZTÜRK-Yıldız Belediye Başkanı

-Hasan AKAR- Tokat Şairler Ve Yazarlar Derneği Başkanı

-Prof. Dr. Alpaslan DEMİR-Tokat GOP Üniversitesi Tarih Bölüm Başk.

SİNEVİZYON-Mustafa Akkaya

ÂŞIKLAR ŞÖLENİ:

-Âşık Kaptanî (Mehmet Köşe)

-Âşık Eserî (A. Turan Bülbül)

-Âşık Âlimî (Süleyman Erdiç)

ŞAİRLER:

-Hakan Göksun-Sivas

-Muhsin Aksakal-Sivas

-Osman Çınar- Sivas

-Mustafa Akkaya- Sivas 

 Nermin Eker-Samsun

-Ayla Bağ-Tokat

KİTAP TANITIMI VE İMZA:

-Sivas Yıldız Beldesi Tarihi-/Hasan Akar

-Türkülerle ve Şiirlerle Yıldız Dağı-Mustafa Akkaya

TARİH: 28 Nisan 2023 Cuma

Saat: 19:30

Yer: Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri

Sunum: Şengül Özler