Sabahın erken saatlerinde egzersiz ve yürüyüşlerini tamamlayan kadınlar, Hanımlar Kıraathanesi'ne gelerek burada hem sohbet ederek sosyalleşiyorlar hem de içeceklerini yudumluyorlar. Erkeklerin zaman zaman kıraathaneye gelmesi durumunda, işletmenin amacının kendilerine anlatıldığını ve anlayışla karşıladıklarını söyleyen Kıraathane'nin sorumlusu Sosyolog Müberra Koçak, kadınların bu mekanı çok beğendiğini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Koçak, "Burada okey veya tavla gibi oyunlar oynamıyoruz. Biz kitap okuyoruz, ders çalışan kadınlarımız da buraya geliyor. Harika bir hizmet sunuyoruz ve işletmeyi daha da büyütmek istiyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALDIK”

Hanımlar Kıraathanesi'nin işletme sorumlusu Sosyolog Müberra Koçak, kadınların sürekli olarak Belediye Başkanına böyle bir yer talebinde bulunduğunu ve başkanın bu isteğe duyarlılıkla karşılık verdiğini belirtti. Koçak, "Bu güzel bir ortam. Burada kadınlarla sohbet etmek, gençlerimizin ders çalışabilmesi için uygun bir ortam oluşuyor. Ayrıca kitap grupları da düzenliyoruz ve çay, kahve gibi içecekler sunuyoruz. Yakında yiyecek hizmetine de başlayacağız. Ayrıca bahçemizde bir kafeteryamız da bulunuyor. Kadınlar sabah spor veya yürüyüşlerini tamamladıktan sonra buraya gelip çay veya kahve içebiliyorlar. Anneler günü kutlaması yapmak istedim ve burayı tanıtmak için küçük bir etkinlik düzenledik.

Çok olumlu geri dönüşler aldık ve kadınlar bu mekana olan ihtiyaçlarının farkına vardıklarını söylediler. Erkekleri kabul etmediğimiz için çok memnunlar. İşte bu yüzden burası çok güzel ilerliyor. Tabii ki bazı erkeklerin küçük rahatsızlıkları olabiliyor. Şu anda Tokat'ta kadınlar ve erkeklerin birlikte oturabileceği çok fazla yer var. Ama burası sadece kadınlara özel bir yer ve anlayış bekliyoruz. Neyse ki, beyefendiler, bu duruma anlayış gösteriyorlar ve hiç itiraz etmiyorlar" şeklinde konuştu.

“ÇALIŞAN KADINLARIMIZ BURAYI ÇOK SEVDİ”

Müberra Koçak ayrıca, Hanımlar Kıraathanesi'ni büyütmek istediklerini belirtti. İşletmenin parkın içinde ve Devlet Su İşleri'nin yanında olduğunu vurguladı. Çalışan kadınların öğle aralarında gelip çaylarını veya kahvelerini içebildiklerini ve yemeklerini yiyerek geri dönebildiklerini ifade etti. Koçak, kıraathane kelimesinin taş ve kağıt oyunlarının oynandığı bir yer olarak anlaşıldığını, ancak burada oyunların oynanmadığını ve asıl amacın kitap okumak ve ders çalışmak olduğunu belirtti. Gençlerin sınavlara burada hazırlandığını ve çevrimiçi sınavlarını burada gerçekleştirdiğini aktardı.

Haber-Foto: Mustafa Işık