Tokat Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu 2021 Hareketliliği kapanış programı gerçekleştirildi. Programa katılan Vali Numan Hatipoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir proje kapsamında yurtdışından dönen öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir programın açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi; "Müdürlüğümüz tarafından yürütülen okullarımızın da konsorsiyum ile dahil olduğu Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu Projesi kapanış programı için bir aradayız. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Projenin daim olmasını diliyorum. Yurt dışı hareketliliğini içeren toplam 20 projemiz 2021 yılında uygulandı. Bu kapsamda 400 öğrencimiz yurt dışı hareketliliğine katılmış oldular. Şu an kapanışını yaptığımız proje, hem okul eğitimi hem mesleki eğitim alanında yürütüldü. Bu kapsam 93 öğrencimiz yurt dışına gitmiş oldu. Bu çalışmalar gençlerimize çok yararı olan, çok katkı sağlayan çalışmalar. Ben bu süreçte paydaş olarak bize destek sağlayan Defterdarlığımıza, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve sevgili gençlerimize de çok teşekkür ediyorum. Daha nice projelerde birlikte olmayı diliyorum."

Ardından proje ile yurt dışına giden öğretmenlerimizden Rabia Alkan ve Kemal Özlü, öğrencilerden Sudenur Çıkrıkçı ve Metin Solak yurt dışı deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Vali Numan Hatipoğlu ise konuşmasında; "Bugün burada çok anlamlı bir projenin kapanış programı için toplandık. Ben sevgili öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi öncelikle tebrik etmek istiyorum. Öğrencilerimizin yurt dışı ziyaretleri esnasında oradaki akranları ile etkileşim halinde olmaları çok önemli bir konu. Bu nedenle bu tarz projeleri çok önemsiyoruz. Avrupa Birliği projeleri ile pek çok faydaya eriştiğimizi düşünüyorum. Özelikle yabancı dil anlamında öğrencilerimiz için bu geziler çok faydalı. Ben bu projelerde emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüze, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yurt dışı faaliyetleri video gösterimi gerçekleştirildi.

Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 2021 yılı hareketlilikleri tamamlandı. Bu kapsamda Erasmus+ Okul Eğitimi alanından 28 farklı okuldan 43 öğrenci ve 45 öğretmen yurt dışı hareketlilik faaliyetine katıldı. Mesleki eğitim alanında ise 12 farklı mesleki eğitim kurumundan 50 öğrenci, 11 refakatçi öğretmen yurtdışı staj faaliyeti, 2 bilişim öğretmen iş başı gözlem faaliyetine katıldı.