Haber: Seda Batur

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Demir gazetemize ziyarette bulunarak, Tokat ve Ordu ilinin ortaklaşa güç birliği ile gerçekleşecek "Orta Karadeniz Havzasında Tarih ve Kültür Sempozyumu: Tokat - Ordu" programının davetiyesini gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç’a bıraktı.

Tokat ve Ordu illerinin ilçelerini kapsayacak sempozyumda "Tarih Geleceğin Aynasıdır" denilerek ortak geçmişe ayna tutulacak. 17 kurum 30 Üniversite ve 109 akademisyen bulunacak. Reşadiye - Aybastı, Niksar - Akkuş, Mesudiye - Korgan, Erbaa - Fatsa, Başçiftlik - Kabataş, Çatalpınar üzerine çok kıymetli bilgiler gündeme gelecek.

11 Kasım ile 13 Kasım arasındaki sempozyuma vakti olan tüm hemşehrilerimiz davet edildi.

Söz konusu sempozyumda Düzenleme Kurulu adına Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Demir ile Ordu Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sadullah Gülten’in adları öne çıkıyor. Sempozyumun Onur Kurulu’nda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile Tokat ve Ordu illerinin ilçelerinin belediye başkanlarının adları yer aldı. Bilim Kurulunda Ordu Üniversitesi, TOGÜ, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi’nden akademisyen bulunuyor.

Sempozyumun 1. Günü 11 Kasım Cuma günü Niksar ilçemizde saat 09.30 ile 11.00 arasında Açılış ve protokol konuşmaları olacak. Açılış bildirisi Prof. Dr. Feridun M. Emecen verilecek ve “Niksar’dan Fatsa’ya: 1455 – 1456 Tahrirleri ve Türkmen Askeri Yapılanmaları” anlatılacak.  Birinci günün öğle sonrası Erbaa ilçemize geçilecek ve orada da oturumlar olacak.

Sempozyumun 2. Günü Ordu Aybastı ilçesinde gerçekleşecek.