(Haber: Bekir Binbaş)

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı başlamasıyla birlikte ilimizde yoğun bir hareketlilik yaşanırken protokolün katıldığı yeni dönem etkinliği dün gerçekleştirildi. Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir; Ali Tepe Topçubağı İlkokulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası programına katıldı. Programda öğrencilerin şiir ve koro dinletileri, halk oyunları ve ront gösterileri yer aldı.

İlköğretim haftası münasebetiyle düzenlenen açılış programında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir: “Sayın Valim, liderliğinizde yaz tatili süresince okullarımızın eğitim öğretime hazırlanması noktasında birçok çalışma yapıldı. Hâlihazırda ilimizde devam eden yeni yapım ve güçlendirme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Bugün itibariyle ilimizde birçok okulumuz hizmete girmiş durumda. Çocuklarımız artık çok daha güvenli, huzurlu, konforlu okullarda ve sınıflarda eğitim alma imkânına kavuşmuş durumda.  Bakanlığımızın ülke genelinde yürüttüğü “Temel Eğitimde 10 Bin Okul” projesi kapsamında ilimizdeki 85 okulda çok ciddi iyileştirme yapılmıştır.  Şu anda tören alanındaki iki okulumuz bu kapsamda iyileştirildi.  Ayrıca 131 okulumuzun bakım ve onarımı yapılarak çok daha güzel sınıflar, öğretmen odaları ve teknolojik alt yapıya kavuşturuldu.  Devletimizin -Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde- Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sayın Valiliğimizin, Belediyemizin desteğiyle yapmış olduğu çalışmalarla biz Tokat olarak yeni eğitim-öğretim yılına hazırız.  8 bin 400 öğretmenimizle, 102 bin öğrencimizle yeni öğretim yılını başarılı bir şekilde geçirmek üzere tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Yeni eğitim-öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, güzel Tokat’ımıza, sevgili öğrencilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve bize her biçimde destek sağlayan çok kıymetli velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında “maşallah, çocuklarımızın heyecanı son derece üst seviyede. Onları tebrik ediyorum.  Allah, yeni başlayan bu eğitim-öğretim yılının siz değerli çocuklarımıza, değerli velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Okullarımız, en önemli kurumlarımız. Zira evlatlarımızın yetiştiği, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın ete kemiğe büründüğü önemli kurumlarımız. Yine bir heyecanla 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunmaktayız.  Değerli çocuklar; sizler bizim umudumuzsunuz, geleceğimizsiniz. Sizler bu ülkenin çok önemli yapı taşlarısınız.  Sizlerin omuzlarında bu ülke daha da büyüyecek.  Sizlerin kaderi, bu ülkenin kaderi olacak.  Sizler elinize aldığınız o al bayrağı daha yukarılara taşıyacaksınız.  Sizler yarın bilim adamları, ilim adamları, öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, valileri, cumhurbaşkanları olacaksınız. Bizlerden alacağınız bu ülkeyi daha da büyüteceksiniz. Biz sizlere güveniyoruz, inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Vali Numan Hatipoğlu ise; “İlköğretim Haftası, öğretmenlerimiz için yeniden taptaze bir başlangıcın günüdür.  Öğrencilerimiz için keza yaz tatilinde dinlenmiş olarak zinde bir beyinle hazır bir şekilde okullara kavuşma heyecanının yaşandığı hafta. Yine velilerimiz için yepyeni bir heyecanın başlangıcıdır. Yaklaşık 3 yıldır pandemi ile mücadele eden ülkemizde çocuklarımız maalesef okullardan uzak kalmışlardı. Bu eğitim-öğretim yılında artık normal bir şekilde okullarımıza gelmiş, sıralarımıza kavuşmuş oluyoruz.  Tabiî ki eğitim camiası için ne yapsak azdır. Okullarımızı daha iyi hale getirmek için yıllardır çalışmaktayız. 28 yıllık idareciliğim boyunca özellikle en fazla yatırımın eğitim alanına kırsalda, şehirlerde yapılmış olduğunu görmekten bahtiyarım.  Okullarımızı her anlamda daha iyi noktalara ulaştırmak noktasında alt yapısıyla, eklentileriyle, bahçesiyle daha iyi hale getirmek için büyük bir uğraş vermekteyiz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreç çok uzun zamandır devam etmekte. Her geçen gün sonuçlarını daha da fazlasıyla almaktayız.  Yaklaşık 2 hafta önce biten Teknofest’te yüzlerce, binlerce proje yarışmış durumda.  Bunun en önemli sonuçları geleceğimizi sizlerle birlikte çok daha emin ve güzel bir şekilde hazırlıyor olabilmemiz.  O yüzden sizlere güveniyoruz.  Büyük Atatürk ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demişti. Biz de aynı şeyi ifade ediyoruz. Sizlere devletimizin yöneticileri olarak sonuna kadar güveniyor ve imkânlarımızın tamamını açıyoruz.  Pazartesi itibariyle tüm ders kitaplarınız, kaynaklarınız masalarınızda oldu.  O yüzden gerçekten çok çok şanslısınız. Umuyorum ki sizler de çok çalışarak, ter dökerek bu sizlere yapılmaya çalışılan, ülkemizin kaynakları içerisinde oluşturulmaya çalışılan, bu kaynaklarla oluşturularak sizlere tahsis edilen bu güzelliklerin farkında olarak çalışırsınız. Eğitim-öğretim yılımızın başta sevgili öğrencilerimize, onlara emek harcayacak olan öğretmenlerimize ve idarecilerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, huzur, güzellikler getirmesini diliyorum.” dedi.

Programda ilk ders zilinin çalınması sonrasında öğrenciler sınıflarında ziyaret edildi. Kitaplar hediye edildi.