Tokat’ımızın markalı tescillisi Tokat Yaprağının şimdi de çiğ köftelisi halkımızın damak tadına sunulacak.

Tokat’ımızla özdeşleşen sarması, bat yemeği yanında ve tatlısıyla markalı damak tadına hitap eden yaprak sarmasının şimdiler de ise çiğ köftesi ile anılması gündemde. 26 yaşındaki Tarık Erol, işlettiği İstanbul Çiğ Köfte Salonu’nda müşterilerine yaprak sarmasıyla çiğ köfte sunmaya hazırlanıyor. Şuanda deneme aşamasında olan yemeğin başarılı olması durumunda ilerleyen zamanlarda menüsüne ekleyerek müşterilerine sunum yapacak. Müşterilerine suşi çiğ köfte, normal porsiyon çiğ köfte, isteğe göre cipsli çiğ köfte ve istekleri doğrultusunda farklı farklı çeşitler sunan Çiğ Köfte ustası Tarık Erol, Yaprak Sarmalı Çiğ köfte de başarılı olursa menüsüne ekleyecek.

TOKATLILAR YAPRAK SARMALI ÇİĞ KÖFTEYİ SEVECEKLERDİR

Konu hakkında gazetemize bilgiler veren Çiğ Köfte Ustası Tarık Erol, “Tokat’ımızın markalı tescilli yaprağını biliyorsunuz, sarma, batların yanında ve daha önce duymuştum tatlısı dâhi olmuştu. Bizler de müşterilerime suşi çiğ köfte, normal porsiyon çiğ köfte, isteğe göre cipsli çiğ köfte ve istekleri doğrultusunda farklı farklı çeşitler sunuyoruz. Aklımıza geldi, neden yaprak sarmalı çiğ köfte olmasın dedik. Şuanda birkaç denememiz var, başarılı olursak müşterilerimize sunacağız. Satışlarımıza başlayacağız. Normal çiğ köfteyi sarmak yerine Tokat yaprağını alıyoruz. Güzelce içine çiğ köfteyi koyduktan sonra istenilen malzemeler orantısında normal pişirilmiş şekilde olan yaprağı dürüm yapıyoruz. Satışlar porsiyon olarak olacak. Gramaj gramaj hesaplanacak.

Tokatlılar tarafından talep olacağını düşünüyorum. Tokatlıların geneli zaten sarmayı severler. Çeşitliliği daha çok severler, bunu da tadacaklarına eminim ve seveceklerdir. İlginç şeyleri severler. Kısacası Tokatlılar yaprak sarmalı çiğ köfteyi seveceklerdir.” dedi.

Haber-Foto: Mustafa Işık