Tokat Havalimanında gerçekleşen programa, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcıları, il kurum amirleri, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları katıldı.
Program, Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftüsü Pamuklu, hac ibadetinin anlamını vurgulayarak: "Hac, arınma ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu kutsal yolculukta amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren ve kalben inancımıza yoğunlaşma zamanıdır. Rabbim, yapacağınız hac ibadetinizi kabul eylesin, salimen gidip ğanimen dönebilmenizi nasip etsin." dedi. 
Vali Hatipoğlu: hacı adayları için güzel dileklerde bulunarak, "Değerli hacı adayları, sizler kutsal topraklara yola çıkarak önemli bir ibadeti yerine getirmek için yola çıktınız. Hac, inancımızın en kutsal ve anlamlı görevlerinden biridir. Rabbim, dualarınızı kabul etsin ve sizi sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara ulaştırsın. Bu yolculukta birlik ve beraberlik içinde olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz açık, dualarınız kabul olsun." dedi.
İl Müftüsü Yardımcısı Haydar Hüyük'ün yaptığı dua sonrasında, hacı adayları ve yakınları duygusal anlar yaşadı. Dualarla ve iyi dileklerle kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarına sağlıklı ve huzurlu bir hac ibadeti geçirmeleri temennisinde bulunuldu.