Haber-Düzenleme: Bekir Binbaş

 

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, sosyal mecra hesaplarında bölgeye ulaştırılanları, kamuoyuna verilecek mesajları paylaşıyor. Gazeteci Fatih Kılıç’ın gün boyunca yaptıkları paylaşımlar, bilgilendirmeler şöyle oldu:

AFET YÖRESİNDE ISINMA İÇİN ODUN TEDARİKİ

* Afet yörelerinde hava şartlarının soğukluğuna karşı, tedbir amaçlı elektrik, doğalgaz hatlarındaki kesintiler nedeniyle vatandaşın ısınma sorunu çözecek alternatiflerin başında odun temini geliyor.

* Tokat Orman İşletme Müdürlüğü, o yörelerdeki odun ihtiyacı için Tokat'tan odun temin ederek sevkiyata başladı.

* Deprem bölgesine Tokat Erbaa Niksar ve Almus Orman İşletme Müdürlükleri'nce yakacak odun sevkiyatı yapıldı. İl Müdürü Erhan Çotur, Çarşamba günü Erbaa'dan 9 kamyon, bugün Tokat Merkez'den 4 kamyon odun gönderildiğini bildirdi.

* Yakacak odun noktasında yardım yapmak isteyen hemşehrilerimiz olursa Orman İşletme Müdürlükleriyle irtibata geçilmesi, nakliyatın kurum tarafından yapılacağı bildirildi.

 ****

TOKAT KENT KONSEYİ DEPREM TEYAKKUZUNDA

*Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Yönetim Kurulu ve Çalışma Grubu öncüleri, Deprem Çalışma Grubu’nu oluşturarak Deprem Afet Bölgesindeki Tokat Valimiz, Tokat Belediye Başkanımız ile koordineli şekilde, bölgenin ihtiyaç duyulan iş makineleri, gıda ve giyim malzemelerinin tedariki, sevkiyatında çözüm üretiyor.

* Dikkat çeken bilgilendirmeler oluyor. Yörede ihtiyaç duyulan ENERJİ POWERBANKLERİ sıfır alınıp gönderilirken, orada enerji olmadığından hareketle. Bilhassa, göndermeden önce enerjiyle doldurup DOLU gönderilmesine dikkat çekiliyor.

* Bilhassa İÇ ÇAMAŞIRI ihtiyacı öne çıkıyor. Isınmada ODUN talepleri oluyor.

* Tokat Kent Konseyinin koordineli çalışmalarına katkı sunmak isteyenler Başkan Abdullah Gürbüz ile iletişime geçebilir.

 

TAM TEŞEKKÜLLÜ 7 KARAVAN GÖLBAŞI'NA GÖNDERİLDİ

* Tokat Kent Konseyi Deprem Çalışma Grubu girişimleri ile temin edilen 7 ADET KARAVAN, içi dolu şekilde GÖLBAŞI'na doğru yola çıktı. Sabaha inşallah adresine varacaktır.

* Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, 7 ADET KARAVAN için tahsis eden hemşehrimize sonsuz teşekkürlerini bildirdi.

 

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!!!

* Şuanda AFAD ACİL ÇAĞRI BUTONUNU 00:00'dan İTİBAREN HAYATA GEÇİRDİ.

* "Bana yardım gelmiyor, buraya yardım gelmiyor" diye çağrı yapan herkesin bilmesinde yarar var.

* Uygulamayı İNDİRENLER ACİL BUTONA BASIP ÇAĞRIDA BULUNURSA, UYGULAMA HIZLI BİR ŞEKİLDE KONUM BULUP DİREKT EKİP GÖNDERİLMESİNE İMKAN SAĞLIYOR.

Lütfen paylaşın

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.icisleri.afad

 

DEPREMZEDELER İÇİN MEMUR ve EĞİTİMCİLER GÖREVDE...

* Memur Sen Gen Mrk-Kızılay işbirliği ve planlamasıyla depremzedelere acil yardım temini ile ilgili Memur Sen Tokat, Memur Sen'e bağlı Toç-Bir Sen, Büro Memur Sen ve 11 sendikayla Eğitim-Bir-Sen 1 - 2 Nolu Tokat Şubesi, Merkez ve tüm ilçelerdeki şubeler harekete geçti, Adıyaman'a gönderilmek üzere ‘çocuk bezi+ıslak mendil yardımı hazırladı.

* 2 gün içerisinde 3 tır yükleyecek kadar malzeme toplandı ve ilk tır yüklenip bu akşam Adıyaman'a doğru yola çıktı.

* Hassasiyet gösterip katkı sağlayan tüm memur ve eğitimcilere teşekkürler...

 

SERVİSÇİLER DE TAM TEKMİL YARDIMDA ROL ALIYORLAR

* Tokat Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Efendi Atasoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, tüm üyeleriyle birlikte, Tokat'tan deprem afet belgelerine gıda, giyim vb. yardım malzemesini ve görev alacak vatandaşlarımızı götürüyor, ordan gelmek isteyeni de getiriyor.

* 09 Şubat Perşembe günü sabahı da Adıyaman, Gölbaşı, Elbistan, Antep tarafına ulaşacaklar.

* Ulaşım-ulaştırma ağını sağlam tutan tüm oda üyesi servisçilere teşekkürler... Sağ olsun, var olsunlar.

 

SİYASİLERİMİZ DÖRT BİR YANDAN YARDIM GÖNDERİYOR...

* Gün birlik olma günüdür denilen ortamda Tokat'ta siyasi teşkilatlar deprem bölgesine yardımları ulaştırmaktalar. Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi teşkilatları yardım konvoylarını yola çıkarıyorlar...

 

KONAKLAMA İMKANI...

İlimiz konaklama tesisleri deprem bölgesinden gelenlere kapılarını açıyor...

 

TOKAT ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YARDIMLARI YOLA ÇIKTI

* Deprem bölgesine gönderilmek üzere Tokat Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi'nin açmış olduğu kampanyada 1265 paket çocuk bezi, 2390 paket ıslak mendil, 760 paket hijyen pedi toplanmış ve deprem bölgesine gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi.

* Ayrıca 10 bin ekmek, helva, kıyafet, çocuk maması, plastik tabak üç ayrı deprem bölgesine gönderildi.

* Okul idaresine, öğretmenlerine, destek veren hemşehrilerimize Müdür Ali Vanlıoğlu nezdinde teşekkürler...

 

ARAÇ MUAYENESİ GİBİ EMLAK DA MUAYENE EDİLMELİ!

* Son derece büyük bir deprem afeti ile sarsılmışken, böylesi zamanlarda TEDBİR konusunu da gündemde tutmakta yarar olsa gerek.

* 1. Derecede deprem kuşağındaki konutların tıpkı araçlar gibi belirli zaman dilimlerinde muayene ile depreme, afete dayanıklılığını kontrol ettirmeyi zorunluluk saymak gerek!

* Nitekim Tokat ilimiz özelinde paylaşılan bilgiler var. Mesela; Mimar hemşehrimiz diyor ki:

“Tokat için de ikaz etmemiz gereken yerler var, hasarlı yerler var, bunları iletmemiz gerekiyor.”

* Mimar hemşehrimiz bilgisi ve yetkinliği dahilinde yetkililere ulaşıp detayları paylaşmaktan yana…

* İlimizin yetkililerini, afet bölgesinde yaraları sarmak için canhıraş çaba sarf ederken, yardımcı yöneticileri, nöbetçi görevlileri ilk fırsatta Tokat için de deprem üzerine tedbir konusunu görüşürken görmek isteriz.

 

TOKATLI ARFF EKİBİ KAHRAMANMARAŞ'TA İLK GÜN ENKAZ ALTINDAN 3 CAN KURTARDI

* DHMİ Tokat Havalimanı ARFF (Hava Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Şefliğinden 8 kişilik bir ekip Kahramanmaraş'a gönderildi ve arama kurtarma faaliyetine katılmaktalar.

* Pazartesi günü giden personel çalıştıkları enkazdan 3 vatandaşımızı sağ olarak çıkarttılar.

* Mevlam yardımcıları olsun.