Kader Üstün, doğuştan gelen skolyoz hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlı bir şekilde yaşıyor. Üstün’ün sokağa çıkıp güneşi görmek gibi temel bir isteği var. Engelli babasının işinden dolayı Turhal’da ikamet eden Üstün ailesi kızlarının omurga eğriliğinin doğuştan olduğunu söyleyip 18 yılda Ankara’da 15 defa ameliyat geçirdiğini aktardı.

Son yıllarda solunum sorunları yaşayan Kader, evde solunum tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. TOKGÖNÜL Derneği Başkanı Bayram Güvercin, Kader’in ailesinin, Pazar Bağlarbaşı köyü Muhtarı Ali Kuvvet aracılığıyla kendisini arayarak taşınabilir solunum cihazı ve akülü tekerlekli sandalye için destek talep ettiğini belirtti. Anne Rukiye Üstün, "Kızım kanepenin köşesinde yaşıyor, sokağa çıkmak istiyor ama çıkaramıyoruz" şeklinde üzüntüsünü ifade etti.

Destek sağlamak isteyenlerin TOKGÖNÜL Derneği'nin Vakıfbank'ta bulunan hesap numarasına bağış yapabileceklerini belirtildi. Derneğin hesap numarası şu şekilde: Banka Hesap No / Vakıfbank TR19 0001 5001 5800 7313 3694 05 Tokatlılar Gönüllü Yardım Derneği