İyi Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı yaklaşan seçimler öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu günlerde seçime endekslenmiş durumdayız. Memleketin gündemini konuşuyoruz. Elbette deprem çok ayrı bir yerde ve bizim için önemini ve güncelliğini hep koruyor. Depremzedelerin durumu, oradaki ihtiyaçlar, neler yapıldığı, neler yapılmadığı, nelerin yapılması gerektiği, nelere ihtiyaç olduğu sürekli izleniyor. Bölgeyle sürekli iletişim halindeyiz. Elimiz, gözümüz, kulağımız hep deprem bölgesinde. Bütün bunlar yaşanırken de, yaklaşan seçim siyaseti hareketlendi” dedi.

Tokat İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı sözlerini şöyle sürdürdü.

“Yurttaşlarımızın önemli sorunları var ve yaptığım ziyaretlerde bunları iletiyorlar. Çoğu aday adayı için seçim çalışmaları yeni başladığı ve hız kazandığı söylenebilir. Ancak ben teşkilatlarımla iletişimi hiç kesmeden devam ettirdim.  Altı aydan beri de yoğun şekilde seçim çalışması yapıyorum. Teşkilat ve STK’larla sürekli iletişim halindeyim. Onların sorunlarını, dertlerini, isteklerini dinliyor ve not alıyorum. Onları önemsiyorum. Yurttaşlarımızın önemli sorunları var ve yaptığım ziyaretlerde iletiyorlar. Sıkıntılardan bıkmış usanmışlar. Yıllardır hemşerilerimle samimi ve güven veren bir iletişimim oldu. Şahsıma güven duyarak, çekinmeden sorunlarını iletiyorlar. Tabii bu çalışmaları salt seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu günlerde yapmıyorum. Yıllardır yapıyorum. Üniversitedeki yıllarımdan itibaren siyasetin içinde oldum. 1999 yılında Tokat Belediye Meclis üyeliği yaptım. 2017 yılında kurulan İYİ Parti'nin Tokat İl Teşkilatı Kurucu üyeliği, Tokat İl Teşkilatı Sağlık İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Tokat İl Teşkilatı Divan Kurulu üyesi olarak görev yaptım. 27. Dönem İyi Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de İyi Parti Tokat Belediye Başkan Adayı oldum. Bu süreçlerde değerli bilgi, birikin ve tecrübeler edindim. Sahip olduğum bilgi birikim ve donanımımla ülkeme ve Tokat’a yararlı olabilirsem ne mutlu bana.”

İLÇELERDE ZİYARETLER

Yoğun ve planlı olarak Eylül 2022 ayından bu yana merkez ve ilçelere çok sayıda ziyaret gerçekleştirdiği kaydeden İyi Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, ”Sadece bu hafta içerisinde, Zile, Niksar ve Tokat Merkezde çok sayıda ziyaret gerçekleştirdim. Örneğin bu hafta bazı sivil toplum kuruluşlarını, Zile İyi Parti İlçe Başkanlığımızı, Zile Belediyesi’ni, Zile Ticaret ve Sanayi Odasını, Ticaret Borsası’nı ve Esnaf Kooperatifi’ni ziyaret ettim. Esnafla görüştüm. Bu ziyarette 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Zile Engellilere Meslek Kazandırma ve Dayanışma Derneği’ne de misafir oldum. Oradaki çocuklarımızla güzel bir gün geçirdik. Bizler farklılıklarımızla aynıyız. Tokat merkezde siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarıyla bölgemizin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Niksar’da ilçe teşkilatımız birlikte Niksar Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ettim. İlçemizin sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuştuk. Yine Erbaa İlçe teşkilatını ziyaret ederek, delegelerimizle sohbet etmek imkânı bulduk. Öyle ki, gittiğim çoğu yere kimse uğramamış. Hal hatır sormamış. Bu gezi ve ziyaretlerin, yurttaş buluşmalarının, yıllardır siyaset, iletişim ve toplum sosyolojisinde edindiğim bilgi, birikim ve donanımıma değerli katkıları olduğunu, deneyimlerimi zenginleştirdiğini söyleyebilirim. Sahip olduğum bu bilgi birikim ve donanımımla ülkeme ve Tokat’a yararlı olabilirsem ne mutlu bana” dedi.

TOKATLI SEÇMEN ARTIK KENDİNDEN MİLLETVEKİLLERİ İSTİYOR

İyi Parti’nin Tokat’ta üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim kararı aldığını söyleyen Tokat Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Yarıcı şunları söyledi.

“Bunun demokratik bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Parti üyeleri ilk kez milletvekili adaylarını kendileri belirleyecekler. Burada aday adayının seçim bölgesinde tanınırlığı, güvenilirliği ve kesintisiz Tokat’ta yaşıyor olması önemli olacaktır. Çünkü Tokatlı seçmen artık kendinden milletvekilleri istiyor. Yaptığım tüm gezilerde dillendirilen ortak konudur bu. Seçmen, aynı bölgede beraber yaşadığı birini, kendinden gördüğü için daha çok benimseyip sahip çıkıyor. Ben burada doğdum, büyüdüm. Meslek yaşamıma burada başladım ve 33 yıldır başarıyla sürdürmekteyim. Hem iş dünyasında hem de siyaset alanında Tokat’a ve üye olduğum partime hizmet etmiş ve halen de hizmet eden, Tokat’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini çok iyi bilen ve bunu rapor haline getiren birisiyim. Akademik yaşamımdan itibaren edindiğimim bilgi, birikim ve donanımımı Tokat’ın ve hemşerilerimin sorunlarının çözümünde kullanmaya hazırım. İyi Partili üyelerin oyları aynı zamanda onların sesidir. Oylarını daha iyi bir gelecek için kullanacaklarını düşünüyorum. İyi Partili üyeler, Tokat Milletvekilliği yolunda şahsıma bir görev verirlerse, bu görevi de sorumluluk duygusuyla, özenle ve başarıyla yürüteceğimden emin olabilirler.”