Başkent Ankara'daki Tokatlı hemşerilerimiz, Tokatlı bürokratlarımızdan Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç'ın, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı ile yaşanan olaylar karşısında haksızlığa uğradığı inancıyla destek açıklamasında bulundular. 

BAŞTEK Yönetim Kurulu Üyelerinden İbrahim Ocak, İletişim Grubunda yaptığı açıklama ile konuya dikkat çekti. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Halen Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mustafa Paç hocamız, gerçek bir insan ve memleket sevdalısı olarak, görev yaptığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yanına gelen tüm hemşehrileriyle kendisine özgü mütevazı ve naif kişiliğiyle hiç bıkmadan ilgilenirdi. Kendisini hastanesine, mesleğine, hastalarına ve memleketiniden gelen hemşerilerine adamıştı. Ülkemizin en iyi Kalp Cerrahlarından birisi olarak ülkesine ve milletine yıllarca şerefiyle hizmet etmiş saygın bir akademisyendir hocamız. 

Yüksek İhtisas Hastanesi kapatıldıktan sonra, Yüksek İhtisas Üniversitesinin kuruluşunda çok büyük gayreti ve emeği vardı. Böylesine değerli bir insana, bilim adamına karşı yapılan bu menfur muameleyi asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Rektör hocamızın haklılığını biliyor, inanıyor ve güveniyoruz.

BAŞTEK olarak elimizden gelen her türlü desteği hocamıza veriyoruz vermeye devam edeceğiz.

Bu konuda etkili ve yetkili makamlarda olan kıymetli hemşehrilerimiz, STK larımız, Siyasetçilerimiz Tokatlı büyüklerimiz bir olalım, birlik olalım MUSTAFA PAÇ hocamıza TOKATLILAR olarak destek olarak, sahipsiz olmadığını hissettirelim."