Tokat’ın Turhal ilçesinde 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında 18 Mart 2020 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan 300 konutluk projede sona yaklaşılıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan toplam 15 blokluk projede daireler de ki tüm çalışmalar tamamladı. Site içerinde bulunan 100 kişilik cami, ticaret merkezi ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından daireler hak sahiplerine teslim edilecek.

Projesi sahasını inceleyen Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler; ‘’ Değerli hemşehrilerimiz. Turhalımızın Kayacık Mahallesindeyiz. 2021 yılının 18 Mart tarihinde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 300 adetlik toplu konut çalışmamızın inşallah sonuna geldik. Bende yapılan dairelerin bir kısmını gezdim. Kalitesi ile kullanılan ürünleriyle Turhalımıza yakışır bir hal almış. Hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.

Başkan Bekler geçtiğimiz hafta açıklanan ‘’İlk Evim İlk İş Yerim’’ projesi kapsamında Turhal’a yapılacak olan konutlarla da ilgili bilgi verdi. 

Başkan Bekler yapığı açıklamada ‘’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan bu projeye bizde yaptığımız çalışmalar sonucunda inşallah Turhal ilçemize 100 adet konut kazandıracağız. 5 tanesi şehit ve gazi yakınlarına 5 tanesi engellilere 20 tanesi engellilere 20 tanesi de gençlere tahsis olacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.