(Haber: Fatih Kılıç)

Tokat’ta vatandaşların piknik için gidebilecekleri en yakın mesafedeki Topçam Çamdere Mesire alanı Kurban Bayramıyla birlikte halkın hizmetine açıldı. Hizmeti açılırken musluklardan suyun akmadığı, tuvaletlerin henüz açık hale gelmediği ve en yakın zamanda eksiklerin giderileceği beyan edilmişti. Kurban Bayramının üzerinden bir aya yakın zaman geçecek olmasına rağmen hali hazırda suların halen akmaması, tuvaletin kapalı oluşu vatandaşların tepkisini çekiyor.

Geçen hafta sonu Topçam’a ailesiyle birlikte pikniğe giden hemşehrimiz, suyun akmadığı, tuvaletin kapalı olduğu gerçeğini telefon kaydına alarak hem topluma hem de haber servisimize ulaştırdı. Tesislerin yapılmış olmasından ötürü memnuniyetini ve teşekkürlerini dile getiren hemşehrimiz böylesi bir yatırımda halen suların akmamasını, tuvaletin açık olmamasını da eleştiri konusu yaptı. Saat 19.00’a dek açık olduğu ilan edilen mesire alanından saat 19.00’dan sonra vatandaşlar kalmaya devam edince, otoparkta aracı olan hemşehrilerimizden araçlarını dışarı çıkarmaları isteniyor. Hemşehrimizin video kaydında söyledikleri şöyle oldu:

“Kıymetli Tokatlı kardeşlerim, benim ismim Osman. 31 Temmuz günü Topçam’da mesire yerine misafirlerimizle geldik ancak gördüğünüz gibi çeşmelerin hiç biri akmıyor ve maalesef tuvalet olarak yapıldığı söylenen bina da kapalı. İnsanlar tuvalet ihtiyacını nerede giderecekler, onun cevabını herhalde bir yetkilinin vermesi lazım. Buraları mesire yeri diye ayırmış Valiliğimiz ancak mesire alanı dediğimiz yerde öncelikle su ve insanların ihtiyaçlarını gidermesi için tuvalet olması lazım. Maalesef bunu göremedik. İnsanlar sıkıştığı zaman ne yaparlar? Artık arazide… Hadi erkekler için bir şekilde olur da bayanlar ne yapacak, bu kadar bayanlar var. Yazık yani, bu kadar tesis yapılmış ancak içinde ne su var ne de tuvalet. Üzüldüm yani bir Tokatlı olarak. Misafirlerimizi doğru düzgün ağırlayacak bir mesire alanı bulamadık, o kadar da yol geldik. Benzin, mazot fiyatları malum. Geliyorsunuz buraya çoluk çocuğunuzla doğru düzgün bir piknik yapalım diye ama şartlar çok kötü. Çevre kirliliğini söylemiyorum da şu tuvaletlerin kapalı tutulması, suların akmaması kabul edilemez.”

Tokat Orman İşletme Müdürlüğünün bünyesindeki mesire alanının Çamdere Köyü Muhtarlığı tüzel kişiliğine kiralanması planlanıyordu ama halen bir netice olmadı ve kurum gözetiminde tutuluyor.

Tokat Cumhuriyet Meydanı’ndan 14 km., Topçam Mahallesi civarından 7 km. mesafedeki Çamdere Keyif Alanı Tipi Mesire yeri, 7,46 ha. (74,6 dekar) alanı kapsıyor. Tokat Valiliği İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce 28.08.2021 tarihinde 1 milyon 120 bin 018 TL bedelle FUYAPI firmasına ihale edilmişti. Geçici kabul aşamasına gelen piknik alanında 1 adet giriş kontrol ünitesi, 1’er adet bay-bayan WC, 8 adet foseptik, 1 adet mescid, 1 adet ahşap parkur serisi oyun grubu, 5 adet bulaşık yıkama çeşmesi, 70 adet çöp tenekesi, 35 adet piknik masası, 62 adet barbekü, 27 adet ahşap kamelya, 1 adet fitnes aletleri 10’lu takım, 5 adet bank, 1 adet tahteravalli, 1 adet zıpzıp bulunuyor.