Amanos Dağları`nda arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma özel harekat birliğine, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi`nde şehit düşen Ufku Demirel’in acı haberini Turhal ilçesinde yaşayan ailesine askeri yetkililer verdi. Ray Mahallesinde yaşayan Cemal ve Leyla Demirel çiftinin iki oğlundan küçüğü olan uzman çavuş Ufku Demirel’in şehit haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Baba Demirel, “Yavrum gitme dedim sana tek tazminatını ben ödeyeyim dedim”

Baba Cemal Demirel, “Yavrum gitme dedim sana tek tazminatını ben ödeyeyim dedim” diyerek gözyaşına boğuldu. Olayı öğrenen yakınları da taziye için Demirel ailesinin evine koştu. Tarım emeklisi baba Cemal Demirel’in yaşadığı iki katlı eve dev Türk bayrağı asıldı. Ayrıca şehit Ufku Demirel’in ilçede yaşayan arkadaşları da mahalleye gelerek büyük üzüntü yaşadı.

Acılı aileyi İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’de ziyaret ederek başsağlığı diledi. Eski Milletvekili Şahin’in akrabası Şehit Ufku Demirel’in eski CHP Tokat Milletvekili Feramuz Şahin’in akrabası olduğu öğrenildi.

Bu arada en son Kurban bayramında ailesinin yanına geldiği öğrenilen şehit Ufku Demirel’in birliğine dönerken kendisine ait 06 NH 805 plakalı araç ile dönmek istediği ancak son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle aracını Turhal’da bıraktığı öğrenildi. Kahramanca mücadele ederken şehit düşmüştür Şehit evinin önünde açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, “ Bugün Tokat Turhal’da bir tane şehidimiz var. Şehidimizin adı Ufku Demirel. Emekli bir babanın iki oğlundan birisi. Diğer oğlunun adı da Ufuk Demirel. Bu sabah 06.2 civarında Hatay’da bir çatışma sırasında kahramanca mücadele ederken şehit düşmüştür. Az önce şehit haberini Jandarma Komutanımız aileye bildirmiş durumda. Öncelikle ailesinin başı sağolsun. Tokat’ın Turhal İlçesi’inin Ray Mahallesi’nde oturuyor. Ray Mahallesi’nin başı sağolsun. Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Ayranpınar Köyü’nden. Ayranpınarlı vatandaşlarımızın başı sağolsun. Tüm Turhal’ın tüm Tokat’ın ve tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Allah bir daha aziz milletimize böyle acılar yaşatmasın. Tekrar milletimizin başı sağolsun” dedi.

Şehit Ufku Demirel’in yarın ilçede toprağa verileceği öğrenildi.