Günlük 140 aileye sıcak yemek temin eden Turhal Belediyesi Aşevinde yapılan yemeklerin kalite ve çeşitlerinin artırılması için Turhal Belediyesi ve Turhal Halk Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğretici tarafından Aşevi’nin kendi mutfağında eğitim veriliyor. Aşçılar mutfak hijyen kurulları, malzeme kuralları ve Türk yemeklerinin yapılışını uygulamalı olarak öğreniyor.

 Yapılan eğitim hakkında bilgi veren usta öğretici Yelda Beşer, yapılan eğitimlerin aşçıların kendilerini geliştirmesi için olduğunu belirterek ; ‘’Turhal Belediye ve Turhal Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle beraber, Turhal Aşevinde 368 saatlik Türk yemekleri kursumuzu açtık. Bu kursun içeriğinde hijyen ve sanitasyon dersi, iş güvenliği dersi, çorbalar, Türk yemekleri özellikle Tokat yemekleri, bacaklı çorba, keşkek, baklava yapımı  gibi derslerimiz var. Bu kursta ki amacımız Aşevinde çalışan belediye personelinin bütün mutfak kurallarına uygun bir şekilde yetişmesi ve belgelerini almaları.’’dedi.

Amacımız Kendimizi geliştirmek ve Aşevi Menüsünü Zenginleştirmek

Turhal Belediyesi tarafından haftanın 5 günü 140 aileye sıcak yemek sağlanıyor. Çıkan yemeklerin kalitesini ve çeşidini artırmak için kurs düzenlendiğini ifade eden Aşevi Sorumlusu Mehmet Şahin;

‘’Aşevimizde günlük 140 aileye yemek gönderiyoruz. Bu yemeklerin kalitesini, lezzetini ve çeşidini artırmak için Halk Eğitim Merkezi ile beraber Türk Mutfağı Kursunu düzenliyoruz. Bu kursta ki amacımız personellerimizin hünerlerini geliştirerek Aşevimizin menüsünü Türk yemekleriyle zenginleştirmek. ’’ dedi.

Kursa katılan Aşçı Gültekin Dalkılıç ise ‘Sıcak yemek aşçısıyım. Aşevinde açılan kursumuza kendimizi geliştirmek için devam ediyoruz. Sıcak yemek ustasıyım ancak yeni yemekler öğrenerek kendimi geliştiriyorum. Yemek yaparken gözümüzden kaçan küçük ayrıntıların yemek üzerinde ki etkilerini fark ediyorum. Her açıdan faydalı bir kurs geçiyor.’’ dedi.