Turhal Millet İttifakı bileşenleri Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için çalışmalarına başladı. 14 Mart Salı günü, Millet İttifakına mensup parti ilçe başkanları Cumhuriyet Halk Partisi Turhal İlçe Başkanlığı binasında ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, seçim süresince izleyecekleri çalışmaları kamuoyuna açıklayarak, aynı gün çalışmalara ve ziyaretlerine başladılar.

Basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yücel RESÜLOĞLU, Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadi ARHAN, İyi Parti İlçe Başkanlığı temsilcisi Mehmet YAVUZ, Deva Partisi İlçe Başkanı Seçkin GÜMÜŞ ve Demokrat Parti İlçe Başkanı Hasan AYGÜN katıldılar. Ayrıca, çalışmaları yürütecek olan komisyonda görevli komisyon sekreteri Mustafa ŞAHİN, Komisyon Başkan yardımcısı Cengiz KUL, Salih Mustafa POLAT, Elif KAYA da toplantıda hazır bulundular.

Toplantıda ilk söz alan Komisyon Başkanı Mehmet YAVUZ, ittifakın yola çıkışı hakkında kısa bilgi verdi. Mehmet YAVUZ “Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ilçe başkanları olarak yaşadığımız ilçenin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarına çözüm yolları bulmak için ortak çalışma komisyonu oluşturduk. Çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Ülkemizin ve Milletimizin sorunlarının farkındayız. Bu sorunların çözümü yolunda neler yapılması gerekiyorsa yapmak üzere Millet İttifakı olarak bu gün itibarı ile seçim çalışmalarına başlıyoruz. İlçemizdeki tüm STK’ları, sendikaları, iş insanlarını esnafı tüm halkımızı kapı kapı ziyaret ederek hepsini dinleyeceğiz, mevcut sorunların nasıl giderileceğini ve yapacaklarımızı anlatacağız’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yücel RESÜLOĞLU, “15 Mayıs’ta biz iktidar olacağız. Hepimiz, ittifak partileri olarak, partililer olarak, kendi masalarımızdan kalkıp Halil İbrahim Sofrası’nda buluşacağız. Her türlü ayrımcı ve karşıt olan görüşleri bırakıp, ortak yanlarımızı birleştirip, ortak aklı bir araya getirmek için yola çıktık. Hiç kimseyi ayırmadan ve herkese eşit mesafede olacak şekilde seçim çalışmalarımızı hayırlısı ile yürüteceğiz. Genel Başkanlarımızın aldığı karar ve belirledikleri cumhurbaşkanı adayımız Kemal KILIÇDAROĞLU başkanlığında 15 Mayıs sabahı biz hükümet olacağız. Hükümet ortaklarımızla bu ittifakımız sadece seçim dönemi için değil, ülkenin geleceği ve menfaatleri için seçim sonrasında da devam edecektir’’ diye konuşmasını sürdürdü.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadi ARHAN, “hiçbir kınayanın kınamasından korkmayacağız. Bizim üzerimize düşen görev, ülkenin hayrına olacak karar ne ise orada olmaktır. Gelen tepkiler için şunu söyleyebilirim. Kınayanın kınamasına bakmaksızın yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte parti olarak nasıl elimizi taşın altına koymuşsak, bu gün de aynı sorumluluğu alacağız. Ve millete hizmet için var gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

Deva Partisi ve Demokrat Partisi Turhal İlçe Başkanları Seçkin GÜMÜŞ ve Hasan AYGÜN da açıklamalarında “genel başkanlarımızın aldığı karar doğrultusunda ve ülkemizin geleceği için her türlü şartta bu ittifaka destek vereceğiz, hiç kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içinde olacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dediler.

Basın toplantısı sonunda basın mensuplarına teşekkür eden Millet İttifakı temsilcileri 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladılar. Komisyon Sekreteri Mustafa ŞAHİN’in alınan kararlar ve çalışmalarda izlenecek programlar ile ilgili verdiği bilgi sonunda parti başkanları program gereği sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek üzere ayrıldılar.