Turhal Belediyesi'nin, şehir sakinlerinin doğayla iç içe vakit geçirebileceği alanları artırma hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalar artarak devam ediyor. 2022 yılında hizmete alınan Turhal’ın ilk Millet Bahçesi Olan Kocakavak Millet Bahçesinin 2.etabında çalışmalar başladı. Çalışmaları devam eden projenin tamamlanmasıyla birlikte, Turhallıların nefes alabileceği yeni bir alan kazanması sağlanacak.

31.158 metrekare alanı kapsayan alanda Turhal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yapılması planlanan oyun grupları, çocuklar için trafik eğitim pisti, yürüyüş yolları, otopark ve kamelya yapılacak alanların zemin düzenleme çalışmalarına başladı.

TURHAL’IN “YENİ ODAK NOKTASI’’ OLACAK

Turhal’da bulunduğu konum olarak şehrin merkezinde bulunan Millet Bahçesi 2.Etap Turhal’ın yeni dinlenme ve eğlence yeri olacak. Turhallılar piknik ve yürüyüş yapmak için artık şehir dışına gitmeyecek.

Çalışma sahasında incelemelerde bulanan Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler: 2022 yılında siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz Dağevinden sonra şimdi de inşallah2023’ün ilk aylarında millet bahçemizin ikinci etabını hummalı bir şekilde planlamaya ve sizlerin bu yaz kullanımını sunmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Miniklerimiz çocuklarımız için trafik pistleri. Yine çocuklarımız için oyun grupları, ailelerimiz için kamelyalarının olduğu, dinlenme alanımızı inşallah Turhallı hemşehrilerimize sunacağız. Hepinize sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.’’ Dedi.

Millet Bahçesi 2. Etap projesinin yanı sıra, Turhal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 31,158 metrekarelik alanın içerisinde bulunan meyve ağaçlarına da özen gösteriyor. Bu ağaçlar, düzenli olarak bakıma alınıyor ve vatandaşların hizmetine sunulmak üzere hazır hale getiriliyor.

Turhal Belediyesi'nin, Millet Bahçesi 2. Etap projesi ile birlikte, şehir sakinlerine doğayla iç içe keyifli vakit geçirme fırsatı sunması, ilçenin geleceği açısından da oldukça önemli bir adım olacak.