Turhal Belediyesi ve Hanımeli Kursları işbirliğiyle düzenlenen kadın giysileri dikimi, kâğıt rölyef, ahşap boyama ve dekoratif tablo yapımı kursları veriliyor. Turhallı kadınlar kurslara katılarak hem sosyalleşiyor hem de yeni beceriler ediniyor.

Düzenlenen kurslar hakkında açıklama yapan Hanımeli Kursları Sorumlusu Hülya Eroğlu ; ‘’ Turhal Belediyesi ve Turhal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenmiş olan kurslarımız 2022-2023 yılı eğitim dönemine başlamış bulunmakta. Bu sene kurslarımıza yoğun ilgi ve talep var. Kurslarımıza gelmek isteyen tüm Turhallı hanımlarımızı bekliyoruz. Şu an aktif olan kurslarımız, kadın giysileri dikimi, kâğıt rölyef, ahşap boyama, dekoratif tablo yapımı kurslarımız var. Müftü mahallesinde yine kadın giysileri kursumuzun bir etabı da istek üzerine orada yapılacak. Müftü Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere iki yerde hizmet vermekteyiz. Kurslarımıza Halk eğitim online sistem üzerinden ya da Turhal Belediye Hanım Kültür ve Sanat Merkezine gelerek form doldurarak başvurularınızı bizlere veriyorsunuz. Biz de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne iletiyoruz. Bunun doğrultusunda arz talep oluştuğunda kurslarımızı aktif hale getiriyoruz.’’dedi.

Kadınlar için hem sosyalleşme hem de yeni beceriler edinebilme imkânı sunan merkezde eğitim gören Kursiyer Elif Muştu, merakı olan ahşap boyama kursuna geldiğini belirterek; ‘’Sosyal medyadan da takip ettiğim ahşap boyama ve boya işlerine merakım vardı. Bu yüzden boş zamanlarımı da değerlendirmek adına kursa geldim. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim dedi.

Merkezde grup olarak eğitim görmenin faydalarından bahseden 62 yaşında ki Sebahat Aktaş ise ‘’Evde sadece ev iş yaparak ve tek başına insanın hevesi kalmıyor. Evimde aldığım kumaşları bile kesemeye dikmeye bile hevesimiz olmuyor. Buraya geldim. Hocamıza teşekkür ederim. İlgileniyor. Arkadaşlarımız da iyi. Grup olarak çalışıyoruz. Ben memnumum aldığımız kurslardan.’’ dedi.

Haftanın beş günü 08:00 17:00 saatleri arasında eğitim veren merkezde herhangi bir ücret alınmadan verilen eğitimlerden dileyen kadınlar merkeze başvurarak kolaylıkla kayıtlarını yaptırabiliyorlar.