Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki öncelikle Turhal Şeker Fabrikası 89'uncu Kampanya Döneminin açılışını gerçekleştirdi. Buradaki programa Özhaseki’nin yanı sıra Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum, AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Ardından, Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sulusokak Çarşısındaki Yağıbasan Medresesi Türk İslam Bilim Tarihi Müzesi’nin açılışına geçildi.

Tokat’ta, Anadolu'nun ilk Türk-İslam Üniversitesi olan Yağıbasan Medresesi, bilim tarih müzesine dönüştürüldü.  Danişmentliler döneminde Sulusokak bölgesinde Nizameddin Yağıbasan tarafından İlk Türk-İslam Bilim Üniversitesi olarak yaptırılan, gök bilimi ve tıp eğitimi verilen medrese turizme kazandırıldı. Tokat Belediyesi tarafından 2019 yılında medresenin Türk, İslam ve Bilim Müzesi olması için başlatılan çalışmalar tamamlandı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile düzenlenen programla açılışı yapıldı.

BAŞKAN EROĞLU, “SLOGANIMIZ; GEÇMİŞİN İHYASI GELECEĞİN İNŞASI”

Törenin açılış konuşmasını yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındıran Sulusokak Çarşısına bir müze daha kazandırıldığını belirterek, "Özellikle bu dönemi biz geçmişin ihyası geleceğin inşası sloganını ve mottosuna koymak suretiyle bu bölgede tarihi bu alanımızdaki yapılan bu çalışmaları ortaya koymanın gayreti içerisinde olduk" dedi.

ÖZHASEKİ’DEN EROĞLU’NA TEŞEKKÜR

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ile Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun konuşmalarının ardından kürüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yapılan hizmetlerden dolayı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu tebrik etti. Partilerinin belediyeciliği üç düstura oturttuğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Birincisi insanlığa hizmet, ikincisi mahlukata şefkat, üçüncüsü de tevazu. İnsanlığa hizmet derken, herkese hizmet. Kimseyi ayırmadan, 'A partili, B partili' demeden, 'Dini, ırkı, mezhebi, meşrebi şudur, budur' diye asla fark etmeksizin herkese hizmet. Mazeret üretmeden hizmet. Çok şükür, bunu 1994'te Cumhurbaşkanımızın, bizlerin ve Anadolu'da başlatmış olduğumuz hareketle her tarafta ispat ettik." dedi.

ÖZHASEKİ, “ÇALIŞMAYANAR PARAYLA ÇALIŞIYOR GÖSTERİLİYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl 'Sadece beni çok çalışıyor gösterin’ diyerek ajanslara 849 milyon lira para ayırdığını ileri süren Özhaseki, “Sosyal tesisler için 123 milyon, İstanbul'a deprem gelecek diye herkes sela veriyor, deprem hazırlığı için 495 milyon, fakat 'Beni parlak gösterin, çalışkan gösterin, dürüst gösterin, acayip iş yapıyor diye gösterin.' diye ajanslara 849 milyon lira ayırıyorsunuz. El insaf. Gördüğümüz birçok büyükşehir belediyelerinde tercih bu yönde oldu. Biz biliyoruz ki belediye başkanları eninde sonunda dönerler vatandaşa. Yüz yüze geldiklerinde vatandaş tek soru sorar. 'Ne yaptın kardeşim, anlat bakalım?' der. Bu soruya cevap vermek lazım. Eyüp Bey'i bıraksak, bu soğukta 50 madde sıralayacak ama Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ne yazık ki böyle becerileri olduğunu görmüyoruz. Niyetleri de yok. Çalışmaya, iş yapmaya herhangi becerileri de yok. İnkar etmeyelim. Bir şeyi iyi yapıyorlar. Bolca heykel açıyorlar. Her Cumhuriyet Halk Partili belediye bolca heykel yapıyor, ne olacaksa? Yapsınlar. Biz de sanat severiz. Ona da bir şey demeyelim” diye konuştu.

“BİZİM AMACIMIZ VATANDAŞA HİZMET”

Eser ve hizmet üretmenin önemine değinen Özhaseki, "Kim ne yaparsa yapsın. Bizim amacımız hizmet. İnsan odur ki bırakabilir eser, eseri olmayanın yerinde yerler eser. Cumhurbaşkanımızın da temel felsefesi bu. 20 yıllık iktidarımız döneminde Allah'a hamdolsun binlerce hizmet ve eser ortaya koyduk. Bundan sonra da biz bu yolda devam edeceğiz. Allah utandırmasın, Rabbim mahcup etmesin. Bu güzel eseri kazandığın için değerli başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla müzenin açılışı yapıldı ve müze gezildi.