Türkiye'den Yurtdışına Satış Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen markaların dikkat etmesi gereken birçok konu bulunur. Pazar ülkesi seçiminden e-ihracat sitesi kurulumuna, satılacak ürünlerden yapılacak reklam çalışmalarına kadar olan her unsur markaların dikkatli olması gereken başlıca unsurlar olarak bilinir. Bunları göz önünde bulundurarak hareket etmeyen markalar çoğu zaman b ile karşı karşıya kalır. Bu nedenle her unsurun önemsenmesi gerekmektedir.

Türkiye'den Yurtdışına Satış Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere e-ihracatta önemli süreçler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ürünlerinizi yurtdışına satarken neleri önemsemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Pazar Ülkesi Seçimi

Türkiye’den yurtdışına satış yapmak için tercih edebileceğiniz birçok ülke bulunmaktadır. Genellikle bu noktada Pazar ülkesi seçimi yaparken kişi ve işletmelerin belirli noktaları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir. Çünkü bu e-ihracattaki başarınızı olumlu ya da olumsuz etkiler.

● Ülkelerde yaşayan kişi sayısı

● İnternet kullanım alışkanlıkları

● Sosyal medya kullanım alışkanlığı

● İnternetten alışveriş yapma alışkanlığı

● Rakip firmalar

Gibi birçok unsur Pazar ülkesi seçiminde markaların dikkat etmesi gerekenler arasında yer alır. Bu unsurları göz önünde bulunduran işletmeler doğru Pazar ülkelerini seçerek başarılı bir şekilde e-ihracat yapma fırsatı yakalar.

Satılacak Ürünlerin Seçimi

Genellikle her ülkede farklı popüler ürünler bulunmaktadır. Yani belirli ürünlere olan ilgi bir ülkede fazlayken diğerinde ise oldukça azdır. Bu nedenle Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen markaların Pazar ülkelerini seçtikten sonra bu ülkelerde neler satacaklarına da karar vermesi gerekir.

Aksi halde markalar yanlış ürün seçimi yaparak hareket ettikleri takdirde yapacakları ticari faaliyetten verim alamaz ve bu da gelirlerini olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle Pazar ülkenizi seçtikten sonra bu ülkenin ticari faaliyetlerini ve istatistiklerini inceleyerek hareket etmeniz gerekmektedir.

Satış Yöntemi

Türkiye’den yurtdışına satış yaparken ihracat ya da e-ihracat ile ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada ihracat ve e-ihracat arasındaki farklara ve bu sektörlerin avantajlarına önem vermelisiniz.

Genellikle ihracat firmalarının bir ihracatçılar birliğine kaydolarak satış yaparken e-ihracat firmalarının ise mikro ihracat kuralları çerçevesinde satış yaptığına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Çünkü mikro ihracat ile satış yapan markalar 15.000 Euro’ya ve 300 KG ağırlığa kadar olan ürünlerini ETGB ile yurtdışına satabilmektedir.

Sizler de mikro ihracat yaparak süreçlerinizi hızlandırabilir ve böylece Türkiye’den yurtdışına daha kolay satış yapabilirsiniz.

E-ihracat Sitesi Kurulumu

Türkiye’den yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler kendilerine ait bir marka yaratmak istiyorsa e-ihracat sitesi kurmak zorundadır. Çünkü e-ihracat pazaryerlerinden satış yapan firmaların marka bilinirliği yaratması oldukça zordur.

Bu noktada e-ihracat sitesi kurmak için markaların tercih edebileceği belirli yöntemler bulunur. Site yazdırma, açık kaynak kodlu yazılımlar, hazır e-ihracat paketi kullanmak gibi yöntemler markaların başlıca tercih edebileceği site kurma yöntemleridir.

Sizler de bu yöntemler arasından e-ihracat paketlerini tercih edebilir ve sitenizi daha kolay bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

Site Tasarlama

Türkiye’den yurtdışına satış yapmak için e-ihracat alt yapınızı satın aldıktan sonra site tasarlamaya da önem vermelisiniz. Çünkü bu noktada site tasarlamak hedef kitlenize güven vermenizi sağlamakta ve satışlarınızı arttırmaktadır.

Site tasarımı yaparken her e-ihracat markasının önem vermesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

● Sitenizde responsive temalar kullanmaya özen gösterin.

● Türkiye’den yurtdışına satış yapmak için hangi ülkeyi seçtiyseniz bu ülkenin ana dilinde site tasarımı yapın.

● Lokasyona özel ana sayfa tasarımından yararlanın.

● Çok dilli bir e-ihracat sitesi tasarlamaya özen gösterin.

● Sitenizde güvenliği ön planda tutun.

● Farklı para birimleri ve diller ile hedef kitlenizin ilgisini çekin.

● Satış yapacağınız ülkede kullanılan ödeme yöntemlerini sitenize entegre edin.

Böylece satış yapacağınız ülkeye özel bir e-ihracat sitesi tasarlayabilirsiniz. Tasarladığınız e-ihracat siteniz sayesinde hedef kitlenizin ilgisini daha kolay bir şekilde çekebilir ve ürün satışlarınızı hızlıca arttırabilirsiniz.

Ticimax ile E-ihracata Adım Atın

E-ihracat ile ürün ve hizmetlerinizi sizler de Türkiye’den yurtdışına satmak istiyorsanız Ticimax e-ihracat alt yapısı ile sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilir ve anında Türkiye’den Yurtdışına satış yapabilirsiniz