TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tokat Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Numan Hatipoğlu’ndan şehirdeki hizmetlere ilişkin bilgi aldı, şeref defterini imzaladı.

Valilik ziyareti öncesinde gündeme dair sorulan soruları yanıtlayan Başkan Şentop, konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili, “Türkiye'ye karşı bir operasyon olduğu kanaatindeyim. Bunu daha önce de söyledim. Şimdi mantıksız bir durum var ortada. Açıklama yapıyorlar, kendi vatandaşlarını ikaz ediyorlar. Bu ülkelerin kendi vatandaşları dışındaki insanlar insan değil mi yani? Eğer sahici olarak bir güvenlik sorunu görüyorlarsa ellerinde somut bilgiler varsa niye sadece kendi vatandaşlarını ikaz ediyorlar?

Diğer bütün vatandaşları, bu ülkede yaşayan herkesi ikaz etmeleri lazım. Yani ellerindeki bilgi neyse bunu Türkiye'nin yetkili makamlarıyla paylaşmaları lazım. Bunlar gerçek güvenilir bilgilerse. Fakat böyle değil. Bunlar sadece kendi vatandaşlarını ikaz edip faaliyetleri durduracak adımlar atıyorlar. Böylece Türkiye'de bilhassa İstanbul'da bir güvensizlik ortamı kendilerince uyandırmaya çalışıyorlar. Bu numaraları bu tür hamleleri, planları, hesapları biz biliyoruz, görüyoruz. Kendi itibarlarını etkileyecek, kendi güvenirliklerini sarsacak işlere dönüştü bunlar artık. Türkiye bu tür hamlelerle bu tür operasyonlarla görecek bir ülke değil. Bunu herkesin bilmesi lazım. Eğer samimiyseler, sade kendi vatandaşların değil herkesi ikaz etmeliler. Ve ellerinde ne varsa bunu Türkiye'de devletimizin yetkili makamlarıyla paylaşmaları gerekir.

Böyle yapmadıkları için demek ki biz şöyle düşünüyoruz; ellerinde ciddi bir şey yok. Olsa paylaşırlar. Paylaşmadıkları için yok. Son günlerde özellikle Amerika Almanya gibi o ülkelerde medyada Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz yazılar çıkartıyorlar. Seçim yaklaştıkça özellikle bu tür oyunları da dış medyada görüyoruz. 20 yıldan beri Türkiye'nin en büyük kazanımı bu. Türkiye artık dışarıdan kumandayla operasyonlarla siyasi hayatına yön verilen bir ülke olmaktan çıkmıştır. Zaten bunu beceremedikleri, başaramadıkları için 15 Temmuz'da 2016’da hain darbe teşebbüsünün arkasında durdular.

Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin devlete, anayasal düzene sahip çıkmasıyla beraber bu operasyon önlenmiştir. Yapanlardan alaşağı edilmişlerdir. Türkiye dışarıdan alınan kararlarla, yapılan planlarla siyasetine, istikametine yön verilecek bir ülke değildir artık.

Bu konuda karar verici olan milletimizdir. Seçime gidilecek. Milletimiz ne derse o olur Türkiye'de. Ama milletimiz de bu tür hain niyetlerin planların, operasyonların, iş birliklerinin farkındadır” dedi.