Konferans, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu'nda gerçekleşti ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Şahin SÖZEN, Vilnius Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Giedre Matkeniene, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konferans öncesinde, Litvanya Vilnius Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Galina Miskiniene ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Giedre Matkeniene, Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ'ı ziyaret etti ve Rektör YILMAZ, nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür etti. Konferansın ardından, Doç. Dr. Galina Miskiniene konuşmacı olarak yer aldı ve Litvanya Büyük Prensliği hakkında tarihsel bilgiler verdi. Miskiniene, Türkiye ve Litvanya arasındaki ilişkileri ve Kıpçak Türklerinin 625 yıldır Litvanya topraklarında yaşadığını ifade etti. Konferansta Litvanya Tatarları hakkında da bilgi veren Miskiniene, Tatarların yerleşim yerleri, mimari eserleri ve el yazmalarından bahsetti. Konuşmasını Camii, mezarlık, kıyafetler, evler ve yemeklerden örnekler gösterdikten sonra Tatarların günümüzdeki durumları konusuna da değinerek sonlandırdı.

Konferans sonrasında, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Şahin SÖZEN, Doç. Dr. Galina Miskiniene'ye teşekkür belgesi takdim etti.