(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)
Türkiye’nin ilk uzay yolcuları olarak belirlenen Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever, Tokat’a gelerek Anadolu’nun ilk uzay bilimleri (astronomi) eğitim merkezi olan Tokat Yağıbasan medresesinde tanıtım videosu çekimini yaptılar. Uzay yolculukları öncesi Tokat’a gelen ve çekimleri yapılan videoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal mecra hesabından paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak bir asil ve bir yedek #TürUzayYolcuları’nı belirledik. Türkiye’nin gücünün ve kararlılığının sembolü olacak, bayağımızı uzayda gururla taşıyacak Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever kardeşlerime başarılar diliyorum” mesajıyla yaptığı paylaşımda Tokat Yağıbasan medresesindeki görüntüler izleniyor.
Tokatlı tarihçi ve Tokat Belediyesi Kent Müzesi Küratörü Hasan Erdem, Tokat Yağıbasan medresesinin tanıtımı için son derece faydalı paylaşımı kendi sosyal mecrasında paylaştı ve “Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu kahramanlarını Anadolu’nun ilk uzay bilimleri (astronomi) eğitim merkezi olan Tokat Yağıbasan medresesinde ağırlamak ve tanıtım çekiminde yer almaktan onur duyduk. Yolunuz açık olsun Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever…” mesajını yazdı.