Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Van Valisi olarak atanan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Pazartesi akşamı Tokat Belediyesi tarafından organize edilen veda yemeğine katıldı. Dün ilimizde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla özel olarak bir araya gelip vedalaşan Vali Balcı, bugün saat 10.30’da yapılacak törenle yeni görev yerine uğurlanacak.

 

Valiler Kararnamesi ile Van Valiliğine atanan Vali Dr. Ozan Balcı onuruna verilen veda yemeğine Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Yücel Bulut, eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay Ayhan Ocak, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, TOGÜ Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Vali Yardımcıları, AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İyi Parti İl Başkanı Ömer Sağol, Tokat Baro Başkanı Av. Melih Yardımcı, il ve İlçe protokolü, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri, oda ve dernek başkanları, Tokat Hürsöz Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, ilimiz basın mensupları, iş insanları, memurlar ve işçiler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İl protokolü tarafından gerçekleştirilen veda konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Balcı, kendisini Tokat’a atanan bir vali olmaktan ziyade, Tokat’tın bağrında yetişip, bu topraklardan çıkan bir vali olarak hissettiğini söyleyerek, "Bizim olduğumuz yerde her zaman birlik, beraberlik, kaynaşma ve huzur olsun istedik ve bunu başarmaya çalıştık. Biz Tokat’ı çok sevdik. Tokat ve Tokatlı hemşehrilerimiz gönlümüzde çok güzel izler bıraktı. Tokatlı hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Kubbede hoş bir seda bırakmaya çalıştık. Bunu da başarabildiysek büyük mutluluk duyarız. Bu coğrafyamızın insanına ve Devletimize hizmet ettiğim için kendimi şanslı hissediyor, bu süreçte bana destek olan kıymetli Tokatlılar başta olmak üzere gönül bağı kurduğumuz tüm vatandaşlarımıza hakkımı helal ediyor ve sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum.  Allah’a emanet olun” dedi.

VALİ BALCI, “BENDEN SONRA ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİ SİZ OLACAKSINIZ”

Dün Valilik Toplantı Salonu’nda şehirde görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Vali Balcı, geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Vali Balcı şehirde güzel işler yapıldıysa bunun temelinde ‘uyum ve birlik’ kavramlarının olduğunu söyledi. Van’a gitse de buradaki projelerin gelişimini her zaman takip edeceğini vurgulayan Balcı, “Biz her alandaki çalışmalarımızı tüm Tokatlılarla birlikte yaptık. Ben Tokat’a bir telefon uzaktayım. Projelerin takipçisi ve denetleyicisi siz basın mensupları olacaksınız. İnanıyorum ki Tokat, tarımda, yurt dışına ihracat yapan, önde gelen illerden biri olacak. Görev yaptığım süre içerisinde uyum içerisinde çalıştığımız basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

BU KEZ BASIN MENSUPLARI KİTAP HEDİYE ETTİ

Vali Balcı, Tokat’ta ‘KİTAP TOKAT’ projesi ile hediyeleşmede öncelikli olarak kitap hediyesini öne çıkarmıştı. Basın mensuplarına da her fırsatta kitap hediye etmişti.

Basın mensupları ile vedalaşma buluşmasında bu kez ilimiz basın mensuplarının Vali Ozan Balcı’ya kitap hediyesi oldu. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, 85. Yaşındaki ozan Hüseyin Razı’nın Vali’ye hediye edilmek üzere imzaladığı yeni şiir kitabı Var Oluşun Hikmeti ve Zeytin Ağaçları kitabını, Gazeteci Seda Batur ise Zülfü Livaneli’nin yazarı olduğu “Balıkçı ve Oğlu” kitabını Vali Ozan Balcı’ya hediye etti. Valilik önündeki hatıra fotoğrafı ile vedalaşma sona ererken, Vali Balcı’nın ‘Tokat’taki uyumu koruyun, bozdurmayın” telkini kulaklarda kaldı.