Vali Dr. Ozan Balcı, Kaymakamlarla video-konferans üzerinden toplantı gerçekleştirerek Koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında ilçelerde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Yüksel Ünal ile video konferans yolu ile kaymakamlar katıldı.

Koronavirüs ile mücadelenin ele alındığı toplantıda, salgınının engellenmesi için alınan tedbirlerin, kararlılıkla yürütüldüğü vurgulandı.Toplantıda ayrıca Vefa Sosyal Destek projesi çalışmaları, küçükbaş hayvancılık, birinci, ikinci ve üçüncü faz sosyal destek yardımları, Etüt Tokat Projesi, İl Milli Müdürlüğünün yürütmüş olduğu Eğitim Tokat TV projesi, maske dağıtımları, tarımsal bitkisel üretim ve yaklaşan ramazan ayı öncesi alınacak tedbirler ve vatandaşlarımıza dağıtılacak olan gıda yardımları değerlendirildi.

Çalışmaların çok güzel bir şekilde yürütüldüğünü belirten Vali Dr. Ozan Balcı "Yılmak yok, yorgunluk göstermek yok. Bizler her zaman daha iyisini yapacağız. Bunu yaparken de işimizi adaletle, aşkla şevkle, merhametle yapacağız. Vefa Sosyal Destek projesi çok önemli bir proje. Vefa Sosyal Destek projesi sadece devletimizin bir projesi değil, bu proje aynı zamanda hayır kapısı olan bir projedir. Bizler her zaman vatandaşımızın yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomik İstikrar Paketi Kalkanı kapsamında birinci ve ikinci faz sosyal yardım ödemelerimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 3. Faz ödemelerimizi de salgın hastalık sürecinde, işinden olan, gündelik işlerde çalışan vatandaşlarımıza dağıtarak ramazan ayında rahat bir nefes almalarına yardımcı olacağız." dedi.

Salgın hastalık sürecinde çocuklarımızın eğitimlerinin aksamamasının çok önemli olduğunun altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı "Etüt Tokat YouTube kanalıyla devam ediyor. Hedefimiz ilk 3 yılda ilk 20'ye, 5 yılda ilk 5'e girmek. 12 ve 8. sınıflar derslerine devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü EBA programımız var. Bizim de EBA'ya destek olarak öğretmenlerimizin yürüttüğü Yüz Bin Öğrenci İle Yüz Yüze Eğitim projemiz devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kurmuş olduğu (egitimtokattv) kanalında öğretmenlerimiz, öğrencileriyle yüz yüze buluşuyor. Ben buradan tüm eğitim camiamıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların eğitimleri bizim için önemli. Eğitimleri ile özel olarak ilgilenmek lazım. Çocuklarımız da zdönemden geçiyorlar. Çocuklarımıza sahip çıkmak lazım." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı yaşanan bu süreçte şehit, gazi çocuklarına, kronik hastalığı olan çocuklarımıza, yetim, öksüz çocuklarımıza, çölyak hastalığı olan çocuklara, fakir fukara çocuklarına ve dezavantajlı çocuklara özel olarak ihtimam gösterilmesini isteyerek çocuklarımızın ihtiyaçları ile ilgilendiğini söyledi.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Devam Edecek

Koronavirüsle mücadele ederken bir taraftan da tarımsal ve hayvansal üretimin devam etmesi için "Tarımsal ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu" oluşturulduğunu söyleyerek tedbirler alındığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Tarımsal ve hayvansal üretimimiz düşmeyecek. Bu çok önem arz eden bir konu. Her hususta çiftçimizin, üreticimizin yanındayız. Çiftçilerimiz rahat etsinler. Sevk ve tedarik zincirinin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Tarım takvimini çıkararak üretimi gün gün, adım adım takip ediyoruz. Çok kıymetli tarım arazilerimiz var ve her karışı bizim için önemli. Tarımsal üretimde, hayvansal üretimde, tarımsal gıda sanayinde, tarım işçilerinin durumunda sorun olmamalı, olursa da sorunları tarımın tüm tarafları ile birlikte çözeceğiz." dedi.

Maske dağıtımlarının aksaksız devam ettiğini de söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı "Her ilçede, ilçemizin ölçeğine göre maske dağıtım noktaları oluşturuldu. Vatandaşlarımızı maske konusunda mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz dedi.

Vefa Sosyal Destek ekiplerinin titizlikle çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, " 65 yaş ve üstü kimsesiz, biçare, gariban, kronik hasta, çaresiz ve diğer yaş gurubunda olup yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Vefa Sosyal Destek büroları hazır ve nazır. Yaklaşan ramazan ayı öncesinde yarasına merhem olunması gereken vatandaşlarımız varsa, kazanın kaynaması, sobanın yanması gibi temel ihtiyaçlarda devlet olarak yanlarındayız. Tokat merkez ve ilçelerimizdeki Vefa Sosyal Destek büroları devletin gücüyle, ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yanında. Temel yaşam konularının kolaylaştırılması lazım." dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, "Sağlık personellerimiz şu anda tabiri caizse bir cephe savaşı veriyorlar. Ben buradan doktorlarımızı, hemşirelerimizi, ebelerimizi, teknik personellerimizi, tek tek tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bizler tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızın yanındayız. Milli birlik ve beraberlik, toplumsal dayanışma içerisinde, tedbirlere hassasiyetle uyarak bunun üstesinden mutlaka geleceğiz." diye konuştu.