Vali Dr. Ozan Balcı, video konferans yoluyla müftülerle bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda koronavirüsle mücadele kapsamında alınan genel tedbirler, ramazan tedbirleri, Vefa Sosyal Destek kapsamında din görevlilerinin yaptığı çalışmaların ele alındı. Vali Dr. Ozan Balcı,koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ve tedbirlerin yerine getirilmesinde Vefa Sosyal Destek ekibinde görev alan başta İl Müftülüğü olmak üzere ilçe müftülüklerine, Kur'an Kursu hocalarına, imamlara ve müezzinlerine anlamlı destek ve çabalarından dolayı teşekkür etti.

Vatandaşlarımızın Yarasına Merhem, Derdine Derman Olacağız

Her imamın sadece cami değil, sorumlu olduğu mahalle ve köyün imamı olarak görev yaptığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "İmamlarımızın sorumlu olduğu mahalle ve köylerde aç ve açıkta kimse kalmamalı. Mağdur vatandaşlarımızın yaralarına merhem, derdine derman olacağız. Vatandaşlarımız için `Hazır, Nazır, Hızırız` diyoruz." dedi.

  1. Faz Ödemeler Konusunda Vatandaşlarımızı Bilgilendirelim

Korona virüsle mücadele kapsamında 1. ve 2. faz ödemeleri ile ihtiyaç sahibi 30 bin aileye devletimizin şuana kadar yardımda bulunduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi kapsamında 3. Faz yardımlar ile mağduriyet yaşayan esnaflar ve işsizlik maaşı ile kısa süreli ödenekten yararlanamayan işçilere destek sağlanacağını belirtti. Vali Dr. Ozan Balcı, "Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Ancak E-Devlet yoluyla müracaatta bulunamayan vatandaşlarımıza İl merkezimizde Gençlik ve SpMüdürlüğü, ilçelerimizde ise Kaymakamlıklarımız tarafından oluşturulan destekleme ofisleri ile Vefa Sosyal Destek ekipleri vatandaşlarımıza başvuruda kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda sizlerden vatandaşlarımıza destek olmanızı rica ediyorum" dedi.

Koronavirüsle Mücadelede Vatandaşlarımızı Kurallara Uyması Konusunda Bilgilendirme Yapalım

Koronavirüs kapsamında alınan kararlara karşı vatandaşların bilgilendirilmesi noktasında katkı sağlayan din görevlilerine teşekkür eden Vali Dr. Ozan Balcı, " Vatandaşımızın alınan tedbirlerine uyması konusunda katkı sağladınız. Sosyal hareketliliğin azaltılması, zorunlu haller dışında evlerde kalınması, hijyen kurallarına uyulması hususlarının tekrar vatandaşlarımıza anlatılmasını sizlerden rica ediyorum." diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, "Biraz daha sabredersek, milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde millet olarak bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum." dedi.

Ramazan tedbirlerine uyulması hususunda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, "Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı Biz Bize Yeteriz Kampanyasına destek çok iyi. Yine bu konuda bilgilendirmelere devam edeceğiz." dedi.

5 Yılda 500 Bin Koyun Projemizi Uygulamaya Başladık

5 Yılda 500 Bin Koyun projesi ile ilgili de vatandaşların bilgilendirilmesinin altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı, "İlimiz adına güzel bir proje başlattık. İlde Valiliğimiz,ilçelerde Kaymakamlıklar bünyesinde ofisler oluşturuldu. Bu yıl itibariyle 100 bin koyunu ilimize kazandıracağız.Koyunculuğu gerçekten yapan, vatana ve millete katkı sağlayacak çiftçilerimize 100 koyun vereceğiz. Vatandaşlarımızla bunu paylaşarak, duyurmanızı rica ediyorum. İhtiyacı olanlarçiftçilerimiz tarım müdürlüklerine müracaat etsinler. Tokat adına güzel bir proje. Ekim ayına kadar 100 bin koyunu Tokat'a kazandırmış olacağız. " dedi.

Vali Dr.Ozan Balcı, devlet ve millet adına Vefa Sosyal Destek ekiplerinin önemli bir iş yaptığını belirterek, "Vefa Sosyal Destek ekibinde yer alan siz din görevlilerimize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güne kadar 65 yaş ve üstü ile ihtiyaç sahibi 7 bin 291 haneyi ziyaret ederek 21 bin 127 vatandaşımıza dokundular ve vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyorlar. Bu vesile ile tüm din görevlilerimize hayırlı ramazanlar temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıya İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ile ilçe müftülerivideo konferans yolu ile katıldı.