Vali Numan Hatipoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimdeki reformu dahilinde okul bünyesinde kurulan atölyelerde yapılan üretimleri yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Matbaa Teknolojileri Alanı Döner Sermaye Atölyesi, Radyo TV, Güzellik ve Saç Bakımı Atölyesi, Moda Tasarımı Atölyesi, Çocuk Gelişimi Atölyesi ve Uygulama Anasınıfını gezen Vali Hatipoğlu, bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyan tuvalet kağıdı ile kağıt havlu üretimine yerinde gördü.

Dijital baskı ve ofset baskı yapacak olan makineler ile soru fasikülleri, afiş ve broşürler, takvim, farklı ebatta kitaplar, kartvizitler, sınıf defteri, işletmelerde beceri eğitimi dosyaları, matbuu evraklar, dergi ve gazetenin yanı sıra cam ve kapı giydirme, bilboard reklam baskı, duvar kağıdı baskı, folyo / delikli folyo ve ilan brandalarının da basımları yapılırken Karadeniz bölgesinin en büyük matbaası olma özelliği taşıyan tesiste, meslek lisesi öğrencileri üretim yaparak şehrin ekonomisine katkı sağlıyor.

Bir çok atölyesi ile çeşitli üretimler yapan okulda yürütülmekte olan faaliyetleri görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Gerçekten hem gazete televizyon alanında yapılan çalışmalar hem matbaamız da hem de diğer alanlarda yapılan çalışmalar göz kamaştırıcı. Gençlerimizin hem bir meslek anlamında hem de aslında çok gencimizin üzerinde çok daha fazlasıyla durması gereken iletişimi çok daha iyi bir şekilde öğrenebilecekleri bir alanda eğitim görüyor olmaları mutluluk verici. Bu anlamada da hem stüdyo hem Jandarma Genel Komutanlığımızın hibeleri ile birlikte güçlenmiş olan matbaa alanı Tokat’ı bu anlamda diğer pek çok ilimizden daha öne geçirmiş bulunmakta. Burada gençlerimiz geleceğe daha emin adımlarla hazırlanacaklar. Bu tür meslek liselerinin öğrencilerimiz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum.  Ama öğrencilerimiz  de bu güzel bina içinde aynı zamanda bu büyük yatırımların içerinde çok daha fazlasıyla özveri harcayıp, çalışarak yarınlarını kendilerinin inşa etmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Vali Hatipoğlu, öğrencileri tebrik etti. Ziyarete İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir eşlik etti.