Tokat tarımının kalkınması, üretimin artırılması ve çiftçinin gelir düzeyinin yükseltilmesi hedefi ile başlayan Tarım Tokat kapsamında devam eden bir çok proje ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlandığını ifade eden Vali Hatipoğlu, Meyveciliği Geliştirme Projesi ile 10 milyon 370 bin kaliteli ve sertifikalı meyve fidanı yetiştirildiğini, yetiştirilen, bakımları ve aşılamaları yapılan fidanların 2023 yılında Tokat’ın verimli ve bereketli topraklarıyla buluşacağını kaydetti.
Bağ Vatanına Dönüyor Projesi ile 8 bin dekar alanda 1,7 milyon fidan ile bağ tesisi kurulduğunu belirten Vali Hatipoğlu,  Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi ile 43 bin dekar alanda toplam 700 bin fidan ile kapama ceviz tesisi kurulduğunu söyledi. 
Tokat’ta çilek üretiminin de  artığını, çiftçiye verilen destekle bin 286 dekar alanda malçlı ve damla sulamalı 5,7 milyon çilek fidesi  ile tesis oluşturulduğunu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Bin dekar alanda 85 bin fidan  ile kiraz ve elma bahçesi tesis edildi.  İlimiz tarımının ve hayvancılığının daha da gelişmesi için çiftçimize katkı vermeye devam edeceğiz. “ diye konuştu. 
HAYVANCILIK PROJELERİ
Tokat Valiliği Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme  ‘Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var’ Projesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Vali Hatipoğlu,  “2022 Ağustos ayı itibariyle; il geneli bin 3 yetiştiricinin 90 bin 097 küçükbaş hayvanı için 143 milyon 664 bin TL Ziraat Bankasınca kredi kullanımı gerçekleşmiş olup, proje 9.  etapta kabul edilen yetiştiricilerin taahhüt, hayvan alımı işlemleri devam etmektedir.” dedi.
Vali Hatipoğlu, “Mandacılığı Geliştirme Projesi kapsamında %75 İl Özel İdaresi katkısı ile manda boğası dağıtımı ile 156 yetiştiricimiz yararlandırıldı.
Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 60 yetiştiriciye 3 bin organik kovan, 3 ton temel petek dağıtımı yapıldı.
Arılarda Varroa İle Mücadele Projesi kapsamnda2017-2022 yıllarında 630 yetiştiriciye 400.000 TL katkı sağlandı. Arıcılar Birliği üyelerine varroa ile mücadele kapsamında 8 bin varroa ilacı dağıtıldı.
Takipli Kuzular Gelişen Nesiller Projesi ile küçükbaş hayvanlarda enterotoksemi hastalığı ve iç dış parazit ile mücadele edilerek kuzu ölümleri engellendi.
Hayvancılığı Geliştirme Projesi ile 15 süt soğutma tankı, 25 manda boğası, 4 bin kutuVarroa  zararlısı İlacı, temel petek ruşet kovan ve ana arı alımı yapıldı.
Etki Yap Projesi ile etçi ve kombine verimli ırkların yaygınlaştırılması sağlandı. Milli Ekonomiye katkısı  7 milyon TL.dir.
Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirilmesi Projesi ile  410 damızlık koç alımı, 200 güneş paneli, 100 bin küçükbaş aşılaması yapıldı.
Tokat Hayvancılığı ve Hayvancılık Altyapısını Geliştirme Projesi kapsamında il genelinde  8 bin 169’u merkez ilçede olmak üzere 42 bin 063 büyükbaş hayvan; 25 bin 989’u merkez İlçede olmak üzere 101 bin 510 küçükbaş hayvan küpelenerek kayıt altına alındı. Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında 2022 yılı ilk altı ay içerisinde  251 bin 775 küçükbaş, 380 bin 975 büyükbaş ve 3 bin 523 diğer (kedi-köpek) türü hayvan salgın hastalıklara karşı aşılandı.” diye konuştu.