Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla 2021 yılı Ağustos ayında "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi”nin  hayata geçirildiğini hatırlatan Vali Numan Hatipoğlu,  yaklaşık bir yıldır süren projenin çok başarılı bir şekilde ilimizde sürdürüldüğünü kaydetti. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle dezavantajlı 10 bin okula toplam 3 milyar TL’lik iyileştirmeler yaptığını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Tokat'ta 85 okul, 144 yönetici, 774 öğretmen ve 11066 öğrenci Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamına alındı.

Tokat genelinde Temel Eğitimde 10.000 Okul projesinde göre dezavantajlı olan 85 anaokulu, ilkokul ve ortaokulun fiziki imkânlarının iyileştirildi, altyapısı, atölyeleri, kütüphaneleri, spor tesisleri güçlendirildi. Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çok kapsamlı eğitimlerden geçirildi. Aynı zamanda öğrencilerin velilerine yönelik olarak halk eğitim merkezleri üzerinden eğitimler düzenlendiği. Öğrencilerin de temel becerilerini güçlendirecek eğitimler, öğretim materyalleri ile desteklendi.” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELERİNİN TOKAT’A YANSIMASI

Vali Numan Hatipoğlu, ayrıca Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi kapsamında; 5 milyon TL bütçeyle okulların inşaat ve onarım ihtiyaçlarının karşılandığını ve 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlandığını söyledi. Vali Hatipoğlu, “Bu kapsamda 4 okulumuza müzik odası kurulumu, 51 okulumuza öğretmenler odası donatımı, 47 okulumuza spor malzeme seti dağıtımı, 85 okulumuza kitap desteği sağlandı.

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları bünyesine toplam 33 derslikli 30 anaokulu açıldı. 

Sosyal etkinlikler kapsamında ilimizde; okul spor dalı eğitim faaliyetlerinden 730 öğrencimiz faydalanırken etkinliklere 84 okuldan toplam 11 bin 66 öğrencimiz katılım sağladı. Yine 85 okulumuzda 31 bin 863 öğrencimiz sağlık taramalarından geçirildi. Taramalar sonucunda 2 bin 734 öğrencimizin tedavisi gerçekleştirildi. 

Milli Eğitim Bakanlığımızın bir diğer projesi "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında ilimizde her ilçemizde bir okulumuz Çevre Dostu Okul olarak yapılandırılmıştır. Bu kapsamda söz konusu okullarımıza güneş panelleri, yağmur suyu depolama üniteleri, sıfır atık kütüphaneler kuruldu. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çevre dostu eğitimler verildi.

Sonuç olarak; Okullarımızın 2022-2023 eğitim öğretim yılına en güzel şekilde hazırlanması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Yaz tatilini geçiren öğrencilerimize; dinlenmelerini, eğlenmelerini, aileleri ile vakit geçirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum.” dedi.