Durmaz mesajında: “Bugün 24 Ocak 1993 yılında bir faili meçhul cinayet sonucu öldürülen Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü. Mumcu, yaşamını Cumhuriyet değerlerine ve aydınlık Türkiye’ye adamış bir gazeteciydi. Düşünceleri, yazdıkları ve yaptıklarıyla topluma örnek olmuş önemli bir değerdi. Ona kast eden karanlık eller, esasen Türkiye’nin aydınlık geleceğine, çağdaşlaşmasına ve demokrasisine kastetmişlerdir. 

Ömrünü gerçekleri ortaya çıkarmaya adayan Mumcu, ortaya koyduğu eserlerle sadece yaşadığı döneme değil geleceğe de bir projeksiyon sunmuş, yazdığı yazılar adeta günümüze ışık tutacak nitelikte ve doğrulukta olmuştur. Uğur Mumcu gibi geleceği gören insanlar ülkemizde her daim karanlık şer odaklarının hedefi olmuştur” dedi. 

Bugün her zamankinden daha fazla adalet ve demokrasiye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Durmaz: “29 yıl önce katledilen Mumcu'nun cinayetinin hala aydınlatılmamış olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ayıbıdır. Bu ve benzeri cinayetlerin arkasındaki sır perdesi aydınlatılmadan, ülkemizde gerçek bir adalet, demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün olmayacaktır.

 Mumcu, yaşamı boyunca 'Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanları' eleştiren bir kalemdi. O yazdığı binlerce köşe yazısıyla, onlarca kitabıyla ülkemizin aydınlanması için mücadele etti” dedi. 

Açıklamasına devam eden Durmaz: “Usta gazeteci Uğur Mumcu’nun dediği gibi; “Cesur bir kez, korkaklar bin kez ölür!” Uğur Mumcu, ülkemiz için, ülkemizde özgür basın için önemli bir yol açmıştır. Uğur Mumcu’nun söylediği gibi “Evet yazacağız, susmayacağız. Bütün yolsuzlukları, kaçakçılıkları, cinayetleri tek tek sergileyeceğiz.” 

Cumhuriyetin aydınlığıyla yetişmiş, aziz vatanımız için canını feda etmekten çekinmeyen, özgürlük için, demokrasi için yaşayan, birlik ve beraberliği şiar edinmiş bir halkı hiçbir karanlık yenemez. Aydınlıkların karanlığı, umudun umutsuzluğu yendiği, tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı ve bir daha yaşanmadığı, basının gerçekten özgür olduğu bir Türkiye umuduyla, gerçeği söylemekten hiçbir zaman vazgeçmeyen, usta gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 29. yılında saygıyla ve hasretle anıyorum. Unutmadık! Unutmayacağız. 

ALİ GAFFAR OKKAN DİYARBAKIR HALKININ GÖNLÜNÜ FETHETMİŞTİR 

Ali Gaffar Okkan insanların polise bakış açısını değiştirmiştir. Görev süresi boyunca Diyarbakır halkının gönlünü fethetmiştir. Şehre geldiği ilk günlerde, sivil kıyafeti ile halkla iç içe olmuş, halkın nabzını tutmuş, halkı anlamış ve onlarla bütünleşmiştir. 

Yapmış olduğu çalışmalarla, araya bürokratik bir mesafe koymak yerine insanları kazanmayı tercih etmiştir. Şehrin faydasına yaptığı birçok farklı uygulama, bugün O'nun ardından hala konuşulmaktadır. 

Efsane Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve polislerimizi şehit edilişlerinin 21.yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. 

İsmail Cem, Türkiye'nin bir dönemine damga vuran siyasetçilerdendi. Türkiye'nin komşularıyla ilişkilerinin düzeltilmesinin temellerini atan Dışişleri Bakanıydı. Türkiye'nin en fırtınalı günlerinde uzun süre dış politikanın kaptanlığını yaptı. İsmail Cem’i vefatının 15.yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.