Haber: Seda Batur 

İsveç’in Türk Büyükelçiliği önünde Kuran’ı Kerim yakılmasına göz yummasına ve yanlışta ısrar etmesine değinen Tokat Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Av. Özlem Zengin, “Zaman zaman kalben tetiklendiğiniz anlar oluyor. Olayın sonrasında gençlerimiz sabah namazında bekli de ilk kez ibadetini camide yaptı. Ya da belki dini pratiğiniz yoktur. Bu durumu görünce beyninizden vurulmak gibi bir his içerisine giriyorsunuz. Bizim açımızdan asla kabul edilebilir bir şey değil. Herkes gitti camilerde dualarını etti, kendi kalbi bağlılıklarını ifade etmiş oldu. Her makamdan kişiler tepki gösterdi, yazdı, çizdi.

Kuran’ı Kerim’i yaktığın zaman Türkiye’deki herkesin gönlünde bir alevlenme oluyor. Biz her türlü eylem karşısında bunları yapmaya devam edeceğiz. Ama bu tepkinin olacağını bilmiyor olabilirler mi? Bunun başka ülkelerde benzer örnekleri de oldu. Bu proveke olaylar karşısında bizim nasıl bir tavır sergileyeceğimiz belli. Biz tavrımızı gösterirken bunu yapan insanların dini inancı da olmak üzere saygımızı koruyarak değerlerimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Burada hedeflenen şu diye düşünüyorum; Türkiye artık dünyada bir simge oldu. Cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye’nin varlığı bir itirazın sesi artık. Dünyayı dönüştürmeye dair yapılan icraatların önünü kesmek için yapılan bir eylem olarak değerlendiriyorum. İnsanların kafasında, ruhunda bir dönüşüme sebep oluyor Türkiye’nin itirazları. İsveç’in NATO’ya girmek istediği konusunda hiçbir şüphem yok. Bir taraftan da merak etmeyin ben hala aynı benim diyor. Hayat öyle bir şey ki günü geldiğinde bir tercihte bulunmanız gerekiyor. İsveç ve bununla beraber dünya bir karar vermek zorunda. Nerede duracaksınız? Söylediklerinizi yapacak mısınız? Yoksa söylediklerinizi sadece entelektüel bir faaliyet, zihni bir faaliyet olarak telakki etmeye devam mı edeceksiniz?” dedi.

İNCE FİKİR HATIRASI

Zengin küçük misafiri Zehra’nın İnce Fikir programındaki masayı ve kendilerini resmettiği çalışmasını da sosyal medya hesabından paylaşarak, “Zehra’nın gözünden kaleminden İnce Fikir hatırası…” notunu düştü.