(Haber: Bekir Binbaş)

 

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun hazırlattığı ve gittiği yerlere hediye olarak götürdüğü Çikolata Kütüphanesi’ni gündeme getirdi. Gazeteci Kılıç, kütüphanedeki bilgileri web sitemizin WİKİ bölümüne aktardı. Konuya dair de sosyal mecrasından hem bilgi paylaştı hem de böylesi güzel bir olaya vesile olan Vali Numan Hatipoğlu’na teşekkürlerini ifad etti.

            Gazeteci Fatih Kılıç’ın paylaşımı şöyle oldu:

            “Tokat Valimiz Numan Hatipoğlu, gazetemize iade-i ziyaretinde eli boş gelmemişti. Ahşap kütüphane içerisinde 30 adet kitap tasarımında napoliten çikolata bulunan ÇİKOLATA KÜTÜPHANESİ'ni çam sakızı çoban armağanı olarak takdim etmişti.

Çikolatasını tatmak bir yana baktık ki, çikolata kabında Tokat'ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri özet bilgilerle tanıtılmaktaydı.

Fırsat bu fırsat diyerekten, gazetemizin www.hursozgazetesi.com adresli WEB SİTESİ'nde WİKİ Bölümüne https://www.hursozgazetesi.com/.../tokat-ballica-magarasi... bu 30 adet tarihi yeri, yöresel lezzeti yükledik.

Dünyanın dört bir yanından yapılacak girişlerle WİKİ bölümünde Tokat'ın Ali Paşa Cami, Tokat Kalesi, Kültür Evi, Gök Medrese, Halef Sultan Zaviyesi, Deveciler Hanı, Topçam Yaylası, Ballıca Mağarası, Ulu Cami, Takyeciler Cami, Hatuniye Cami, Çemen, Tokat Tavası, Köme, Zile Pekmezi, Bez Sucuk, Zile Kalesi, Almus Baraj Gölü, Mahperi Hatun Kervansarayı, Kaz Gölü, Taşhan, Arastalı Bedesten, Tokat Kebabı, Zinav Gölü, Niksar Ulu Cami, Kuru Patlıcan Yemeği, Yağıbasan Medresesi, Tokat Saat Kulesi, Niksar Kalesi ve Yeşilırmak Köprüsü'ne dair görsel ve bilgiler yer alacak.

Bu vesile ile bir daha sn. Vali Numan Hatipoğlu'na ağzımızı tatlandıran, zihnimizi Tokat'ın tarihi yerleri ve lezzetleri ile buluşturan, Tokat'ı keşfettiren hediyesi için teşekkür ederiz.”