Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ve İl Jandarma Komutanlığı HAYDi ekipleri işbirliği ile şehrimizde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan hayvanlar için yem bırakıldı.

Topçam mevkiinde gerçekleştirilen yemleme çalışması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Numan Hatipoğlu, Tokat civarında dört ayrı bölgede yemleme çalışmasının yapıldığını söyledi. Tabiatta yaşayan hayvanları korumak ve onların hayatlarını idame ettirmek için çeşitli çalışmaların yapıldığını kaydeden Vali Hatipoğlu, “Çünkü ekolojik denge için son derece önemli olan hususlar bunlar. Biz de bu anlamda bugün yem bıraktık. Biz hem sahipsiz hayvanlar hem doğada yaşamakta bulunan hayvanlarımız için muhakkak ki sürdürebilir bir politika güdüyoruz. Onların hayatına da saygı gösteren bir çerçevede bunu devam ettiriyoruz. Topçam bölgemizde kurttan karacaya tilkiden ayıya kadar pek çok hayvan bulunmakta. Bu konu da hayatlarını idame ettirebilmeleri bizim için, doğa için, denge için büyük bir önem taşımaktadır.  Bu anlamda da bu faaliyetti icra ettik. Aynı zamanda sokak hayvanlarını da hem şehirlerimizde hem kırsal alanlarda yem desteklerimiz bulunmakta. Ayrıca yine biz sokak hayvanlarını kısırlaşma çalışmalarına da Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği olarak başladık. Çalışmalarımız hızlı devam etmekte. Her şey vatandaşımızın ve dünyamızın düzeni, ekolojisi için.” diye konuştu.

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nü de hatırlatan Vali Hatipoğlu, “Doğal hayatta özellikle tüm dünyamız çölleşirken bizim için su olmazsa olmaz, hayat damarlarımızdan birisi. Bu anlamda da yine sulak alanları ve su rezervlerimizi korumayla ilgili olarak da ülkemiz özellikle de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz, Doğa ve Milli Parkları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tüm gayretiyle çalışmaya devam etmekte. En büyük hassasiyetlerimizden birisi de hem sulak alanları hem de su rezervlerini korumayla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapmak. Bundan sonra da aynı şekilde de bu çalışmalara devam edeceğiz. Ülkemiz dünyada su sıkıntısı çekmeyen, suyu doğru ve düzenli kullanan ülkelerden en başta yer alacaktır diye umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Hatipoğlu, toplam 9 bin 451 kilogram yemin bırakıldığını, soğuk hava ile mücadele eden doğadaki yaban hayvanlarının zorlu yaşamlarını kolaylaştırmak için kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman yemleme çalışması yapılacağını belirtti.

Programa İl Jandama Komutan Vekili Ali İhsan Kurtulan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci, TOSHAP Başkanı Sami Karyağdı katıldı.