(Haber: Bekir Binbaş)

 

Bilinen bir bankanın adıyla google playdan 'para kazandınız' denilerek gönderilmiş linki silmek isterken yanlışlıkla tıkladığını beyan eden Tokatlı öğretmen H. A. C. başına gelenleri anlattı.

Öğretmen H.A.C. bilgisi olmadan kredi talebi karşılığı 91 bin liranın hesabına aktarıldığını... Kredi geri ödemesinde zarara uğradığını, Hesabındaki 20 bin liranın ve esnek limitte tutulan 23 bin liranın bir gecede harcandığını, sabahında farkına vardığında ancak 3 bin 500 lirasını bloke ettirebildiğini, bankasına durumu izah etmekte ve çözüm üretilmesinde yeterince ilgi göremediğini, emniyetteki suç duyurusuyla konunun takip edildiğini belirtti.

Biyoloji öğretmeni H.A.C.’nin gazetemize ulaştırdığı bilgilendirmesi şöyle oldu:

“20.11.2022 tarihi saat 02.30 civarında bankada bulunan maaş hesabına 91 bin TL kredi çekilmiştir. Bu süre içerisinde benim herhangi bir bilgim ve onayım olmamıştır. Aynı saat dilimi içerisinde bu kredi kullanılmadığı için maaş hesabımın esnek limiti olan 20 bin Tl yine benim kredi kartıma aktarılıp hem kredi kartımda bulunan 20 bin civarı para hem de esnek limitimden aktarılan 20 bin TL parça parça harcanmıştır. Ben tesadüfen ertesi sabah ATM’ye girip hesabımda 91 bin TL’yi görünce hemen müşteri hizmetini arayıp hesabı bloke ettirdim. 21.11.2022 tarihinde bankaya gidip dilekçe verdim. Yeterli ilgiyi görmedim. 1 hafta olmasına rağmen herhangi bir dönüş gelmedi. Bankaya gittiğimde ise herhangi normal bir durum gibi davranılıyor.

Mağdur durumdayım.”

VATANDAŞLAR BANKANIN İLGİSİZLİĞİNİ VURGULUYOR

Söz konusu olayın sosyal mecrada paylaşılmasıyla birlikte vatandaşlar da yorumları ile ilgili bankanın müşteriye ilgisizliğine vurgu yaptılar. Vatandaş yorumları da şöyle oldu:

* Bu tür banka dolandırıcılık işlerinde en ketum banka bu maalesef. Bankanın sanal güvenlik sistemleri istenen düzeyde olmamasından kaynaklı tüketici mağduriyetleri oluşuyor. İspat etmenize rağmen sizi dinlemiyor, çözüm üretiyorlar, hakkınızı yasal yollardan elde edin deniliyor. Haklılığınızı ispat edene kadar hakkınız olan para pul oluyor. Maalesef 2016’dan 2022’ye adalet.

* Bu banka hele hele son iki yıldır saldım çayıra mevlam kayıra politikası ile ne şubelerinde ne de genel müdürlüklerinde ilgi ve alaka sıfır. Aynı zaman da yersiz kesilen paralar var. Para kesmeye gelince bir numaralı banka ama müşterinin haklarını aramaya gelince eksi durumda. Yazık kimse kolay kazanmıyor.