Genel Yayın Müdürümüz İhsan Uluözlü ile Tokat’ın vergi durumunu konuşup, vergi konusunda herkesin bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Bir evin geliri olmasa harcama yapamaz diyerek verginin en basit şekilde önemini anlattan Avcu,

“Vergi Haftrası dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte programlar düzenledik bu sene. Çünkü verginin önemini önce küçük çocuklarımıza anlatmalıyız. Verginin önemi hakkında bu yaşlarda bilinçlendirirdsek büyüdüğü zaman bu çocuklar vergisini tam verir. Devletin mutlaka verigeleri alması lazım ki işlevini gerçekleştirebilsin. Eğer devlet vergi almazsa yol yapamaz okul yapamaz kamunun kullanacağı bir şey yapamaz. Okuldaki öğretmenlerin bile aylığını veremez. Şuan Türkiye genelinde yüzde 55 kayıp vergi var. Eğer bunlarda alınsa belki daha az vergi ödeyeceğiz. Benzin bile daha ucuz olacak çünkü benzinin 3te 2 si vergidir. Maliyenin bütün politikası kayıp kaçak üzerine. Şimdi o kadar teknoloji gelişti ki benzin istasyonlarında otomatik yazar kasalar var. Gösterdiğinden fazla sattığı zaman bakanlık direkt olarak görüğp müdahale ediyor”şeklinde konuştu.

Vergi rekortmeni “DİMES”

Tokat’ta küçük esnafı kontroletmenin kolay olmadığını söyleyen Avcu, yıllardır en çok vergiyi Dimes’in verdiğini söyledi. Vergi yapılandırmasınada değinen Avcu, “Tokat’ta En çok vergiyi yıllardır DİMES veriyor. DİMES’i Kılıç Petrol ve Şahinler Otomativ takip etti. Vergisini tam ve zamanında veren herkese teşekkür ediyoruz. Vergisini zamanında ödemeyenlerede yapılanma yapıldı. Fakat bu yapılanma kesinlikle bir af değildi. Af olması da yanlış olur zaten. Zamanında vergisini ödemiş vatandaşa ceza verilmiş gibi olur. Bu seferki yapılanma da borcun tamamı 3 seneye bölünerek alındı” dedi.