Haber: Bekir Binbaş

1996 doğumlu, doğma büyüme İstanbul’da yaşayan ve aslen Tokatlı olan Şef İlker Kanar, 17 yaşından beri mutfaklarda çalıştı. Herhangi bir eğitim almadığı mesleğinde alaylı olarak devam eden Kanar, evli  ve 2 çocuk babası. Zamanının çoğunu mutfakta geçiren Tokatlı Şef Kanar, geçen hafta TV 8 ekranında yayınlanan Yemekteyiz programına katıldı.

Cuma günü 50 Bin TL büyük ödül için yarışan Kanar’ın menüsünde başlangıç olara sütlü mantar çorbası ve lavaştan bir yelken kıtırı vardı. Ara sıcaklarda ise Ispanak Graten ve Ezine Peynirli Konkase Domates salatası yer aldı. Kanar’ın ana yemeği Çıtır Patates Topları, sotelenmiş kuşkonmaz havuç gravy sos ile Beef Wellington oldu. Kanar, menüsünde tatlı olarak çikolata sos eşliğinde San Sabestian Cheescake sundu. Yemeklerin değerlendirildi programda Tokatlı Şef, yarışmalardan 22, Sunucu Zuhal Topal’dan da 7 puan alarak 29 puanla 5 kişinin yarıştığı programda 4’ncü oldu. Haftanın birincisi ve 50 Bin TL’yi kazanan yarışmacı Çiğdem Yıldız oldu. Yıldız kazandığı parayı hayır kurumuna bağışlayacağını söyledi.

Yemekteyiz programına katılan Tokatlı Şef İlker Kanar, tecrübesini ve heyecanını gazetemizle paylaştı. Mesleğe tamamen ilgi ve merak duyarak başladığını ifade eden Kanar, liseden ayrıldıktan sonra çeşitli işlerle uğraştıktan sonra Bakırköy’de bir restoranın şefliğini yapan satılmış usta ile tanışarak mutfak macerasına başladığını söyledi.

“PRODÜKSİYON İŞLEYİŞİ FARKLI ve BİR YARIŞMA ORTAMI OLDUĞU İÇİN DEĞİŞİK BİR TECRÜBEYDİ”

Şef İlker Kanar, “Yemekteyiz programı aslında bana çok şey kattı diyemem ama daha önce menü çekimleri vs. yaptığımız için kameralar önünde çalışmaya alışkınım. Fakat tabi burada ki prodüksiyon işleyişi farklı ve bir yarışma ortamı olduğu için daha değişik bir tecrübeydi benim için. Katıldığım için pişman değilim keyif aldım, kaybettiğim için de üzülmedim. Ödül tabi ki önemliydi, hedef oydu ama başaramadım. Başarısızlığı hak yendi, aksilikler yaşadım gibi bahanelerle kapatmayacağım tabi ki olanları herkes gördü ama ne olursa olsun daha fazlasını yapmalıydım. Çok fazla demoralize oldum, bence en büyük hatam buydu. İnsanları suçlamak, bahaneler aramak yerine kendime bakmayı tercih ederim, her zaman. Eleştirenler, haksızlık yapanlar olacak ama önemli olanın yılmadan, pes etmeden motivasyonu bozmadan ilerlemek olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“ÇEVREM MASTERCHEF’E KATILMAMI İSTİYOR, AMA…”

Gelecekte kendi restoranının sahibi olmak istediğini söyleyen İlker Kanar, “MasterChef çok başarılı ilerleyen bir yapım. Gerçekten mesleki olarak yarışmacıların kendilerine nitelik kattıkları bir program ve çevremden çok tavsiye alıyorum bu konuda. Ama şuanda böyle bir başvurum planım yok. Son olarak güzel mesajlarıyla destekleyen iyi dileklerini ileten bundan sonrası için başarı dileyen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Sizin aracılığınızla ayrıca memleketim olan Tokat’ımıza da çok selamlar ve sevgiler gönderiyorum.” açıklamasında bulundu.