Haber: Seda Batur

Arkın’ın pazartesi gecesi evinde rahatsızlandığı ve kaldırıldığı Beşiktaş'taki özel bir hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Arkın'ın kaldırıldığı özel hastaneden yapılan açıklamada, "Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla geldiği hastanemizde bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın'ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" dendi.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ünlü oyuncu 1937 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk evliliğini 1964 yılında Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın'ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. Evliliği kısa süren ünlü oyuncu, 1970 yılında Betül Işıl ile evlendi. Bu evliliğinden de Murat ve Kaan dünyaya geldi. Asıl mesleği olan doktorluğu bırakarak 1963 yılında oyunculuğa başlayan Arkın, oyunculuğun dışında karete ile ilgilendi.Avantür filmlerin ünlü oyuncusu Cüneyt Arkın 300'den fazla filmde rol aldı. Filmlerinin bir kısmında yapımcı ve yönetmen olarak da çalıştı. İki oğlu olan ünlü oyuncu Türk Sineması'na Artist Dergisi'nin açtığı bir yarışma ile girdi.

Unutulmaz filmleriyle Türk sinemasına damga vuran Cüneyt Arkın, yediden yetmişe herkesin tanıdığı ve sevdiği bir oyuncu olarak son nefesini verdi.

TOKATLI İSİMLERDEN TAZİYE YAĞDI

Cüneyt Arkın’ın vefat haberi tüm ülkede olduğu gibi Tokat’ta da üzüntü ile karşılandı. Sosyal medya üzerinden binlerce taziye mesajı paylaşıldı. Arkın’a rahmet dileyen Tokatlı isimler arasında sanatçılar, siyasiler ve bürokratlar da yer aldı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, “Çocukluk ve gençlik yıllarımızın kahramanlarını canlandıran güzel insan Cüneyt Arkın, ruhun şad, mekanın cennet olsun” dedi.

Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, “Türk sinemasının duayen ismi, devlet ve millet sevdalısı Cüneyt Arkın'a Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da sosyal medya hesabından, “Yeşilçam emektarı, Türk sinemasının değerli ismi Cüneyt Arkın'ı kaybettik. Arkın eserleriyle yaşamaya devam edecek...Tüm sanat camiasına, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.” paylaşımını yaptı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Malkoçoğlu, Battal Gazi, Kara Murat ve daha niceleri... Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından, usta sanatçı Cüneyt Arkın'a (Fahrettin Cüreklibatır) Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun” diyerek üzüntüsünü paylaştı.