Zile Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taştan yazılı basın açıklaması ile Zile Belediyesi işçilerinin sosyal ve mali haklarını gündeme getirdi. Toplu sözleşmede işçilerin yeteri kadar haklarını alamadıklarını savundu.

            Zile Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taştan’ın yazılı açıklaması şöyle oldu:

            “Zile Belediyesi bünyesinde 300’e yakın işçi çalışmaktadır. Belediyenin yaptığı toplu iş sözleşmesine dayanarak uyguladığı ücret artış oranları işçinin sosyal ve mali haklarını karşılamamakta, belediye işçileri enflasyona ezdirilerek mağdur edilmektedir. 4 yıllık CHP Zile Belediyesi iktidarında belediye çalışanları ile AK Partili belediyelerde çalışan işçiler arasındaki maaş farkı her geçen gün derinleşmektedir. Dünyada meydana gelen ekonomik kriz nedeni ile Cumhurbaşkanımız tarafından kamu işçilerinin bu sıkıntılar karşısında ezdirilmemesi, sosyal refahının korunması amacı ile daha önce imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde belirlenen zamlar Zile Belediyesi işçilerinden esirgenmiştir. Belediye Meclisinde çalışanların haklarının verilmesi konusundaki tüm çabalarımız karşılıksız kalmıştır. Dilinden sosyal devlet söylemini ve emekçileri düşürmeyen CHP zihniyeti, kendi belediyesinin işçileri ile mahkemelik olmuş, çalışanlarının alın terini gasp etmiştir. Ak Partili Belediyelerimizden Niksar ve Turhal’ın ikramiye ile birlikte işçisine 21.000 TL civarında ücret verirken CHP’li Zile Belediye Başkanı 12.600 TL civarında ücret vermekte, sendikanın ek protokol yapılması taleplerine karşı zam yapmamakta da ısrarcı davranmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı Kamu Toplu İş Sözleşmesi ile kamu işçilerine 15.000 TL taban ücret ve %45 zam oranının yansıtılarak, işçilerin mağduriyetinin giderilmesi, uygulanan bu zulme bir an önce son verilmesi hususunun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”