(Haber: Bekir Binbaş)

Tokat Ziraat Odası’nın yapılacak olağan genel kurulunda Oda Başkanlığına aday olacağını kamuoyu önünde basın açıklamasında bulunarak ilan eden Sinan Çiçek, Tokat’ın gündeki tarımsal sulama sorununa dair görüşlerini gazetemize bildirdi.

            Bilindiği üzere, bilhassa Almus Barajı’ndan gelen sağ ve sol sahil sulama kanalları ile sulu tarım yapan çiftçiler gece gündüz su yolu gözlediklerini, ürünlerine can suyu vermeye dahi yetecek suyu alamadıkları için çok ciddi sorunlar yaşadıklarını kamuoyuna ilan ettiler. Almus Barajı’ndan elektrik üretmek isterken tarıma yeterince su verilememesinin daha büyük sorunlar doğuracağını vurguladılar. Yetkilileri göreve çağırdılar.

BAŞKAN ADAYI FİKİRLERİNİ PAYLAŞTI

            Tokat Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını ilan eden Sinan Çiçek, Tokat’ta çiftçinin, ziraatçının yaşadıklarını birebir takip olduğunu belirterek, hali hazırda yaşanan sorunlara karşı da çözüm önerilerini dillendirdi. “Bilhassa tarımsal bölgelerde planlı ekim yapılması (münavebe) gerekir.” diyerek sözlerine başlayan Çiçek “Kanallardaki kaçak su kaybının önlenmesi tadilatlara dikkat edilmesi gerekir. Geçmiş yıllara göre sulu ürün (dane mısır) ekiminin artışı su problemine büyük etkendir. Sulama Birliklerinin görevlendirdikleri personelin daha özenli ve düzenli görevlerini yapması gerekir. Asıl sorun sulama amaçlı yapılan barajların sulama derelerinin, ırmakların HES olarak kullanılmasına müsaade edilmesidir.” dedi.

            Görev başında olan bir Ziraat Odası Başkanı olsaydı, mevcut ortamda sahada çiftçinin yaşadıklarının çözümü için sıkı takibini ve gündeme getirilmesini sağlayacak, çiftçinin derdini paylaşacak bir ortamı oluşturmaktan geri durmayacağını belirten Sinan Çiçek, “çiftçinin üretim gücü ülkenin üretim gücü olur. Bu gücü düşürmeye kimsenin hakkı yok.” diyerek sözlerini tamamladı.