Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül’ün yanı sıra Görevli Öğretmen Osman Dolgunyürek, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar,  Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Tokat Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, il geneli Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürleri ve sektör temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantıda Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik iş insanlarından genellikle yetişmiş eleman bulmakta güçlük çektikleri yönünde şikayet aldıklarını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bu çalışmalarla gelecek yıllarda daha çok yetişmiş eleman bulunulabileceğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar da konuyla ilgili olarak bir konuşma yaptı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül ise konuşmasında mesleki eğitimin tarihsel sürecinden bahsederek;

Mesleki Eğitimde 2022 yılı hedefinin 1 milyon çırak öğrenci olduğunu belirten Akgül de şunları kaydetti:

“9 Aralık 2016 tarihindeki 664 sayılı kanunla birlikte devrim niteliğinde kararların alındığı bir sürece girdik. Daha önceki süreçte bir yaygın eğitim kurumu olarak faaliyet gösteren kurumlarımız, bu kanuni düzenleme ile birlikte artık öğrencilerimizin ortaokuldan sonra tercih edebilecekleri bir okul olan mesleki eğitim merkezi halini aldı. Bu yapılanmadan önce 70 bin seviyelerinde olan çırak öğrenci sayımız, bugün itibariyle 335 bini buldu. Bu yıl da hedefimiz 1 milyon çırak öğrenci sayısına ulaşmak. Bizler de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak iş camiamızla eğitim camiamızı her ilde bir araya getirerek bu hedef doğrultusunda neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünde Görevli Öğretmen  Osman Dolgunyürek, Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi  (METYAP) ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

 Toplantı, iş dünyası temsilcilerinin ve okul/kurum müdürlerinin öneri, soru ve isteklerinin dinlenmesiyle devam etti.