Haber-Foto: Seda Batur

Kendisini uğurlamak için gelenlere hitap eden Vali Balcı, “5 Kasım 2018’de başlamış olduğum Tokat Valiliği görevim, son çıkan Valiler Kararnamesi ile bugün sona ermektedir. 
Memleketimize ve milletimize güzel hizmetlerde bulunabilmek için gerek Tokat Valiliği’ni gerekse Van Valiliği’ni bana nasip eden Yüce Allah’a hamd ederken, onurlu ve şerefli bu makamları bize inanarak, güvenerek layık gören devletimizin ve milletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca şahsıma duydukları güven nedeniyle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya da müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum.
Allah’ın izni ve milletimizin duasıyla bana tevdi edilen Van Valiliği görevimizde de, Tokat’ta olduğu gibi devletimizin gerçek sahibi milletimize hizmet etmek için yılmadan, yorulmadan, bezginlik göstermeden, bana ne demeden,  aşkla şevkle, canla başla, adaletle ve merhamet duygusuyla çalışacağım inşallah. Rabbim bizleri adaletten, haktan ve hakikatten ayırmasın. Bizlere güvenen devlet büyüklerimize ve milletimize karşı mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Üç buçuk yıllık görev süremizde, bin yıllık tarihî, demlenmiş, vatanperver ve kadirşinas insanı olan Tokat’ta, şehrimizin imarı, ihyası, inşası, Tokatlı hemşehrilerimizin huzuru, refahı, esenliği ve mutluluğu, gelecek kuşaklara Tokat’ımızı  hazırlamak için çalıştık.  Tokat’ta hizmet etmiş olmak benim için ayrı bir şereftir.
Tokat’ımızın ve Tokatlı hemşerilerimizin geleceğine değer kazandıracağı inancıyla eğitimden sağlığa, tarımdan spora, ulaşımdan iletişime, köylerin altyapısından kültür, tarih, sanata, emniyet ve asayişe, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli sürdürülmesine kadar hayatın ve yaşamın her alanında Türkiye’ye örnek olan birçok projeyi hayata geçirdik, tüm Tokatlı hemşehrilerimizin hayır duaları ile hep birlikte güzel işler yaptık.
 “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın”, “Dışarıda biri üşürse biz ısınamayız” sözlerini kendimize düstur edinerek, vatandaşlarımıza hizmet etmeyi, vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmayı amaç edindik. Biz memleketimizi, sadece insanıyla değil, tabiatıyla hayvanıyla, kurduyla kuşuyla, havasıyla suyuyla toprağıyla, börtüsüyle böceğiyle, türküsüyle şarkısıyla, masalıyla ninnisiyle beraber sevdik, hizmetlerimizi aşkla, şevkle gerçekleştirdik. Yüce Mevla’m da işlerimizi kolaylaştırdı.
Bu bir bayrak yarışıydı. Biz büyüklerimizden devraldığımız hizmet yarışında bayrağı buraya getirdik. Bundan sonra da devletimiz var olduğu sürece memleketimize ve milletimize hizmet yarışı için çalışmalarımıza, aynı inançla devam edeceğiz. Memleketimizde taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bizim olduğumuz yerde her zaman birlik, beraberlik, kaynaşma ve huzur olsun istedik ve bunu başarmaya çalıştık. Biz Tokat’ı çok sevdik. Tokat ve Tokatlı hemşehrilerimiz gönlümüzde çok güzel yerler edindi. Tokatlı hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Kubbede hoş bir seda bırakmaya çalıştık. Bunu da başarabildiysek büyük mutluluk duyarız.
Van Valiliği görevimde de devletimizin ve milletimizin bir neferi olarak Vanlı hemşehrilerimize hizmet etmek aşkıyla, canla başla, aşkla şevkle çalışacağım. Tokatlı hemşehrilerimizin Van’da bir kardeşi olarak yine her zaman yanlarındayız ve kapımız onlara açık olacaktır. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetleri, koordinasyon ve yüreklendirmesiyle başlatmış olduğumuz projelerimizi; tüm Bakanlarımız ve Bakanlık Teşkilatlarımız, Genel Müdürlüklerimizin destekleri; Tokat’ta da Milletvekillerimiz, Tokat Belediye Başkanımız ve Başkanlığımız, Üniversitemiz,  Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanımız ve Üyelerimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve personelleri, il, ilçe kamu kurum ve kuruluş müdürleri, memurlarımız, işçilerimiz, siyasi parti başkanlarımız ve üyeleri, basın mensuplarımız, muhtarlarımız, sivil toplum örgüt temsilcilerimiz, oda, borsa, birlik ve dernek başkanlarımız, iş insanlarımız, esnaflarımız, çiftçilerimiz ve işçilerimiz ile büyük bir anlayışla bize yardım eden 600 bin Tokatlı hemşehrimizin hayır duaları ile yüksek bir uyum, iş birliği ve koordinasyonu içinde gerçekleştirdik.
Cenab-ı Hak, Devletimiz ve Milletimiz adına yürüttüğümüz hizmetleri en güzel şekilde yapmayı, Devletimize ve Milletimize layık olmayı bize nasip etsin. 
Bu coğrafyamızın insanına, Devletimize ve Milletimize hizmet ettiğim için kendimi şanslı ve mutlu hissediyor, bu süreçte bana destek olan kıymetli Aziz Tokatlı hemşehrilerim başta olmak üzere gönül bağı kurduğumuz tüm vatandaşlarımıza hakkımı helal ediyor ve sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum, hayır dualarınızı bekliyorum.  Allah’a emanet olun. Sevgi, selam ve hürmetlerimle…” dedi.

Vali Balcı yaklaşık bir buçuk saatlik vedalaşmanın ardından makam aracına binerek kentten ayrıldı.