Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sağlığı Koruma ve Geliştirme Kulübü (SAKOR) tarafından "Pembe Ayna: Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği" düzenlendi. Merkezi Yemekhane önünde 11.00 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere meme kanserinde erken teşhisin hayati önemi, düzenli taramanın gerekliliği ve kendi kendine muayene yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Rektör Yılmaz'tan Teşekkür ve Destek
Etkinlik alanını ziyaret eden TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, SAKOR Kulübü akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz ve kulüp öğrencilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan açıklamaları dikkatle dinleyen Rektör Yılmaz, toplum sağlığı için hayati önem taşıyan bu tür farkındalık çalışmalarını son derece değerli bulduğunu ifade etti. Yılmaz, "Meme kanseriyle mücadelede erken teşhis en güçlü silahtır. Üniversitemizde bu bilincin artırılmasına katkı sunan tüm öğrenci ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum." diyerek etkinliğe verdiği desteği gösterdi.
Öğrenciler ve Akademisyenler El Ele
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz ve SAKOR Kulübü öğrencileri, standı ziyaret eden öğrenci ve personeli bilgilendirerek, kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine karşı farkındalık yaratmaya çalıştı. Erken teşhisin yaşam süresi ve kalitesi üzerindeki olumlu etkilerinin vurgulandığı etkinlik, üniversite genelinde sağlık okuryazarlığının geliştirilmesine katkı sağladı.



