Hele yavrulara bakın hele. Yıllardır birbirlerini yiyen, tekme tokat didişmeleri sergileyen, birbirlerine ana avrat gidiş geliş yapmayı bile olağan sayan, milletvekilleri ilk kez bir konuda birleşmişler.

Konu ne ? Kendi çıkarları.

Bu ilk değil. Geçmişte de olduydu. Bir sakız reklamını ( dandi geliyor) parola yapıp salona doluşup 3 dk da maaşlarını artıran yasayı çıkarmışlardı.

Şimdikiler geçmişteki ağabeylerinden çok daha uyanık çıktılar.

Milletvekilinin trafikte geçiş üstünlüğü olacakmış. Milletvekili gelirken hep kenara çekileceğiz. Savuluuun… (geri durun) milletvekili geliyorrrr… oğlu kızı hanımı kendi ömür boyu kırmızı pasaport taşıyacakmış. Bu beylere trafik cezası yazılamayacakmış.

Vay anam vayyy…

Sonra: protokolde generallerden önde olacaklarmış. Silah taşıma harcı ödemeyeceklermiş. Eli yüzü hor görülen, burnu biçimsiz dişleri şekilsiz olan eşlerin güzelleştirilmeleri için yapılacak masrafı devlet ödeyecekmiş. Her türlü devlet birimlerinden birinci sınıf vatandaş olarak yararlanacaklarmış.

Sonra: Bir gün milletvekilliği yapan bu sıraladığımız haklardan ömür boyu yararlanacaklarmış. Maaşları en üst düzeyde olacakmış.

Aferin bire yiğitler. Siz neymişsiniz beee…

Bazı unuttuklarınız var. Onları da ben söyleyeyim.

Çocuklara mürebbiye, evdekilere dadı, mutfağa aşçı, beylere odalık, kapıya özel limuzin ve özel şoför. Bir adet helikopter pilotuyla birlikte. Dünyanın her yerinden ödemeleri devletten yıllık tatiller. Hem de ailecek damatlar dahil. Bunları nasıl unuttunuz merak ettim.

Geçiş üstünlüğünü alıyorsunuz ya … Bundan sonra hızınız kesilebilir mi ? Önünüze kim çıkabilir? İsteyin istediğiniz kadar.

Çokta vefalısınız haaa… Geçmişte hırsızlıktan, yolsuzluktan, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymiş meslektaşlarınızı bile unutmamış aranıza almışsınız.

Tevfik Fikret’in Han-ı Yağma şiiri vardı ya, hani diyordu ki

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Beyler böyle bir yasayı çıkarsanız bile size bu ödemeler milletin kesesinden yapılamaz.

Siz milletin vekili değilsiniz. Sizi millet değil liderler seçti. Büyük çoğunluğunuz Tayyip beyin, bir kısmınız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir kesiminiz Devlet Bahçeli’nin, bir bölümünüzde PKK’nın ve Öcalan’ın milletvekilisiniz. Aranızda ön seçimle gelmiş kaç kişi var ?

O zaman bol keseden yapılan bu dağıtımı sizi oraya götürenler karşılasın.

Siz vicdanı unutup cüzdanlarınıza sımsıkı sarılmış kimselersiniz. Asgari ücretlinin 600-700 lira alıp emeklinin 1000 liraya talim ettiği, bütçemiz dar deyip memuru % 2.5 larla oyaladığınız bu ülkede kendiniz için istediklerinize bir bakın.

Eyyy mukattesatçı AKP milletvekilleri. Siz kul hakkı bilir misiniz ? Elbette, hem de herkesten çok. Ama kendi çıkarınıza olduğu zaman.

Eyyy -uyduruk- fakir yandaşı sosyal adaletçi CHP Milletvekilleri. Hani siz eşit paylaşımı sağlıyordunuz? Hani fakir hakkından yanaydınız? Hadi canım sende.

Eyyy Hamaset slogan üstadı milliyetçi MHP Milletvekilleri. Ağzınızdan düşmeyen millet şarkılarını çıkarınız ortaya gelince çeyiz sandıklarınıza mı koydunuz?

Ve de BDP Milletvekilleri. Size hiç diyeceğim yok. Siz kazana kazana geliyorsunuz ezilmişlik büzülmüşlük edebiyatı sizi daha çok yerlere taşır. Hele şu Türklük vurgusunu bir halledin gerisi zaten sizin isteğiniz gibi olur.

Cenap Şahabettin’in sözünü bir kez daha hatırladım. Hey gidi koyun sürüsü, hem çobanı besler hem çoban köpeğini, hem de kurdu.

Ve de Namık Kemal’den bir dize ölürsem görmeden millette ümit ettiğim feyzi

Yazılsın Sengi kabrime vatan mahsun ben mahsun.

Çıkarcılar kuşa benzermiş. Aşağıda yemlenir uçarken yemleyenin üstüne çiş edermiş.

UYAN EYYY MİLLET UYAN