- Dr. Bilal Durmaz söyledi bu sözü. Çok yerinde bir değerlendirme olarak buldum sözü.
- GOP Lisesi her ay değişik konularda bir konuk alıyormuş öğrencileri için.
- Konu sosyal, kültürel, güncel oluyormuş genelde. Konunun bilen kişisi öğrenciler karşısına çıkartılıyor öğrencilere yaşayarak bir şeyler kazandırılmaya çalışılıyormuş.
- Bu ayki konu "okuldan hayata", konuksa Dr. Bilal Durmaz.
- Dr. Bilal Durmaz Tokat'ta birçok ilkin sahibi bir doktor. Tokat'ta Tomografi, üstün teknikli röntgen cihazını getiren oluşu önde sayılacaklardan bazıları.
- Kendisinin GOP mezunu oluşu, GOP Mezunları Derneği'nin başkanlığını yapmış oluşu, salondaki öğrencilerce daha güzel bir kaynaşmayı sağlarken, sunucu öğretmen daha içtenli davranarak öğrencimiz Bilal Durmaz diye tanıtım yaptı.
- Dr. Bilal Durmaz İlkokuldan başlayarak geçirdiği aşamaları anlatırken, Tokat'ın o günlerdeki sosyal ve ekonomik yapısını da sergiledi.
- Çok duru bir anlatımla öğrencileri kendine çekti. Öğrencilik ve meslek yıllarından anılar sunarken, "hayata şekil vermek çoğu kere sizin elinizde değildir" vurgusunu yaptı.
- Öğrencilerden gelen bir soru üzerinde "kötü meslek yoktur, mesleğini kötü yapan insan vardır" sözü ile dikkatleri kişilerin işini sevmesi gerekliliğine dikkat çekti.
- Yalın bir anlatımla sıkmadan alkışlar arasında sunumunu tamamladı.
- Burada söz edilmesi gereken bir durum GOP lisesi Müdürlüğü.
- Her ay değişik konular konuklar izleterek öğrencilerini yaşamla tanıştırmaları bence çok güzel bir şey. Bunu yapan başka okullarımızda var mıdır bilemiyorum.
- Bu tür bir çalışma öğrencileri sanal yaşamdan alarak insan öğesi ile bir arada tutma yöntemidir ki, çok yararlı bir çalışma örneği.
- Eski Müdürlerden Mustafa Çakır yarım asırlık okulun dış cephesini hantal görüntüden kurtarmış iç kısımlarda değişiklikler yaparak okula güzel bir görünüm kazandırmıştı.
- Yeni Müdür Mustafa Coşkun'nda binanın tümünü ele almış ve eksikleri gidermiş. Bu arada lisenin kültür salonunu yenilemiş salon ve sahnesini çağdaş bir görüntüye kavuşturmuş.
- Mustafa Coşkun'u Güzel Sanatlar Lisesi, Mehmet Akif Lisesi Müdürlüğü'nden de bilirim.
- Geldiği yerde mutlak bir şeyler yapma içgüdüsüne sahiptir. Mutfağa hapsetseler rafları söker yeniden yapmaya kalkışır.
- Ben o programda rastlantı olarak bulundum. Öğle bir rastlantıya da çok sevindim. Eğitimde, özlem duyduğum bir yaşam içinde gördüm kendimi.
- Dr. Bilal Durmaz'ı başarılı sunumundan, GOP Lisesi yönetiminide öğrencilerini böylesi bir kültürel etkinlikle besledikleri için kutluyorum.